Радослав Сікорський: путін посилає в Європу ескадрони смерті і терористів

15:48 6 травня 2024 р.

Фото до новини

Європейські спецслужби попередили свої уряди про те, що росія планує диверсії по всьому континенту.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.comМіністр закордонних справ Польщі висловив надію, що «під час саміту НАТО у Вашингтоні підтвердиться, що НАТО повернулося до своїх витоків, тобто до стримування агресивної росії та демонстрації: до цього моменту і ні на крок далі». В інтерв’ю RMF FM Радослав Сікорський наголосив, що «оборонні бюджети в Європі зростають, тому що нам загрожує росія».

RMF FM нагадало, що міністр закордонних справ перебуває з візитом у Вашингтоні, де триває підготовка до липневого саміту НАТО.

Кореспондент RMF FM Павел Жуховський у розмові з очільником МЗС Польщі зазначив, що Україна сподівається почути конкретні пропозиції під час липневого саміту НАТО у Вашингтоні, але, як зазначив журналіст, шансів на це немає.

«І немає сенсу створювати нереалістичні очікування, які неможливо здійснити. Однак оборонні бюджети в Європі збільшуються, і Польща, як ви знаєте, тут лідер, тому що вони повинні збільшуватися, тому що росія вторгається до своїх сусідів і загрожує нам», — сказав Сікорський. Він додав, що це не спрацює. «НАТО — найпотужніший альянс в історії світу. Він уже один раз переміг росію. Він переможе її знову», — зазначив він.

Сікорський також висловив сподівання, що будуть окреслені практичні плани зміцнення безпеки України, щоб через кілька років Україна могла приєднатися до євроатлантичних інституцій.

На питання, коли може закінчитися війна в Україні, він відповів: «Війна могла б закінчитися за п'ять хвилин. Одним дзвінком путіна шойґу. Це агресивна колоніальна війна і вона закінчиться тоді, коли агресор дійде висновку, що жертви не варті можливої цілі. Але агресор ще не дійшов цього висновку».

«Ми знаємо, що путін посилає в Європу ескадрони смерті, він також посилає терористів, у цьому сенсі немає нічого нового», — так Сікорський прокоментував повідомлення Financial Times про те, що європейські спецслужби попередили свої уряди про те, що росія планує диверсії по всьому континенту.

Читайте також: Загроза обороні країни. Польща проти залізниці з України до Гданська

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів