«Регіонал» твердить, що «ухвалити «закон Тимошенко» до Вільнюса неможливо»

20:38 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

А спікер запевняє, що Янукович нібито просив своїх соратників у ВР «підтримати якийсь варіант», натомість ті начебто «скаржаться на тиск з боку Президента».

Представники «Партії регіонів» продовжують демонструвати явну нехіть вирішувати «питання Тимошенко», яке є перешкодою на шляху до підписання угоди про асоціацію України з ЄС, запланованого на листопадовому саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Причому їхні відмовки з цього приводу – щоразу абсурдніші.

Наприклад, голова регламентного комітету «регіонал» Володимир Макеєнко, стверджуючи сьогодні, 8 листопада, як повідомляє «Українська правда», що «до саміту закон про лікування (ув'язнених. – «ЩЛ») не буде готовий», пояснив: «Наступне засідання Ради відбудеться 19 листопада й прийняття законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном відбудеться не раніше цього дня».

Однак хто ж заважає «регіоналам» прийняти цей закон на позачерговій сесії, окрім них? Адже не опозиціонери, а нардеп від «Партії регіонів» Євген Балицький заявив у коментарі телеканалу «ТВі»:

«Ніяких позачергових сесій немає сенсу проводити. Сесія має працювати через тиждень у робочому режимі, всі закони будемо приймати там. А всі позачергові сесії – це лише спроба забрати ініціативу щодо вирішення питання про вступ до ЄС. Опозиція просто хоче перетягти на себе ковдру».

Своєю чергою, Голова Верховної Ради Володимир Рибак поширює хоч і не наукову, а все ж фантастику. Як інформує все та ж «Українська правда», спікер стверджує:

«Президент проводив співбесіду з деякими депутатами, просив їх підійти до цього питання виважено, підтримати якийсь варіант. Але є сьогодні депутати, які звинувачують президента в тому, що «Ви на нас тиснете, цього робити не потрібно, ми не можемо голосувати за людину, яка сьогодні 20 мільярдів заподіяла шкоди нашій державі, і сьогодні держава переплатила за газ за тією угодою, яка була підписана за участю Тимошенко».

Тим часом навряд чи знайдеться в Україні хоч одна людина, яка повірить, що члени «Партії регіонів» справді здатні перечити Вікторові Януковичу. А про свої перемовини з керівниками моніторингової місії Європарламенту Петом Коксом та Александром Квасьневським Володимир Рибак повідомив, що «вони не зблизили позиції з цих питань (тобто в «питанні Тимошенко». – «ЩЛ»)».

Як повідомляв «ЩЛ», спікер обіцяє, що «питання Тимошенко» вирішуватимуть 13 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів