Рішення Львівської облради про відкликання нею повноважень заблоковане

11:40 20 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: panoramio.com

Їх заборонив оприлюднювати окружний адміністративний суд (його будівля – на фото), розглянувши позови, подані обласною прокуратурою,

19 грудня 2013 року ухвалами Львівського окружного адміністративного суду заборонено оприлюднювати рішення Львівської обласної ради про відкликання у Львівської облдержадміністрації частини власних повноважень, про посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації та створення виконавчого комітету обласної ради та інших, які були прийняті 17 грудня 2013 року на пленарному засіданні ради. Таким чином зазначені рішення обласної ради не наберуть чинності у відповідності до вимог законодавства.

Відповідні ухвали суду прийнято в межах судового розгляду адміністративних позовів, поданих прокуратурою Львівської області. Крім того, прокуратурою області оскаржено в судовому порядку рішення обласної ради від 01 грудня 2013 року № 920 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні». 19 грудня 2013 року, в порядку забезпечення адміністративного позову, судом призупинено дію зазначеного рішення ради.

Про це повідомляє сьогодні, 20 грудня, прес-служба міської ради обласної державної адміністрації

Як повідомляв «ЩЛ», Львівська облрада повернула собі повноваження, делеговані облдержадміністрації, але не наважилися наразі створити виконком, екс-нардеп Борис Безпалий вважає, що влада Львівщини потрапила в правову колізію, натомість на думку інших експертів, львівська облрада вчинила законно, однак відкликання облрадою повноважень у ЛОДА оскаржила прокуратура, станом на 15 грудня прокурори дружно оскаржили на Львівщині шість рішень органів місцевого самоврядування, станом на 16 грудня – ще 12, станом на 19 грудня – ще дев’ять.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів