Сало погрожує: заберете повноваження – не буде пенсій і зарплат

09:53 16 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Голова Львівської облдержадміністрації прокоментував намір депутатів Львівської обласної ради утворити завтра на сесії виконком.

Прес-служба обласної державної адміністрації поширила сьогодні, 16 грудня, повідомлення «Ні пенсій, ні зарплат не зможемо платити», – Олег Сало прокоментував наміри Львівської обласної ради забрати в ОДА повноваження» з таким змістом:

«Аби обласну державну адміністрацію позбавити делегованих їй повноважень, потрібно змінювати законодавство, а насамперед Конституцію. Про це сказав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Сало, коментуючи наміри депутатів Львівської обласної ради завтра, 17 грудня, на сесії розглянути відповідне питання.

«Забирають повноваження, тоді на завтрашній день закривається все фінансування, перекривається казначейство. По яких статтях відправляти гроші? Завтра ні Пенсій не будемо платити, ні зарплат не будемо платити. Хто за це буде відповідати. Де здоровий глузд?», – наголосив Олег Сало.

Водночас  очільник Львівщини додав, що Львівська обласна державна адміністрація не допустить такої ситуації, зокрема, якщо буде потрібно,  оскаржуватиме рішення обласної ради.

Зараз бюджетна система на Львівщині функціонує в звичному режимі. У місцевих бюджетах області відсутня протермінована заборгованість з виплати зарплати працівникам бюджетних установ, допомог сім’ям з дітьми та по догляду за інвалідами. За результатами робочих зустрічей голови обласної державної  адміністрації у Міністерстві фінансів України, Кабінеті Міністрів України, Львівщина додатково отримала з державного бюджету на оплату праці в бюджетній сфері 166 млн. грн., а на виплату допомог сім’ям з дітьми та по догляду за інвалідами – 50 млн. грн».

Як повідомляв «ЩЛ», органи державної влади втрачають свою легітимність, чотири обласні ради Західної України хочуть відібрати владу в ОДА, зокрема, Львівська планує створитити виконком 17 грудня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів