СБУ «шиє» Євромайдану насильницьке повалення влади (доповнено відеосюжетом)

16:42 8 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Оскільки воно віднесене в Кримінальному кодексі до основ національної безпеки, то кримінальна справа, відкрита Службою безпеки, може слугувати підставою для запровадження надзвичайного стану.

«ТСН.ua» повідомляє сьогодні, 7 грудня, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом закликів до насильницького повалення державної влади під час мітингу на Євромайдані. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

«За фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади, Головне слідче управління Служби безпеки України розслідує кримінальну виробництво. 8 грудня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані за фактом вчинення окремими політиками незаконних дій, спрямованих на захоплення державної влади», - повідомили у прес-центрі СБУ.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, або на захоплення державної влади). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Згідно Кримінального кодексу України, цей злочин стосується основ національної безпеки України. Як повідомляється, кримінальне провадження відкрито «у зв'язку із сьогоднішніми закликами окремих політиків до насильницької зміни влади».

Відтак не виключено, що кримінальна справа, відкрита Службою безпеки, може слугувати підставою для запровадження владою надзвичайного стану.

«УНН» уточнює в неділю з посиланням на власні джерела в Службі безпеки, що вона відкрила кримінальне провадження проти народних депутатів Олександра Турчинова і Арсенія Яценюка, котрі, як твердять в СБУ, «закликали мітингувальників до силового захоплення влади». Дослівно ж «УНН» цитує: 

«Кримінальне провадження відкрито проти кількох політиків, серед них є і народні депутати. Підставою для таких дій СБУ послужили численні заклики про силове захоплення влади та зміни конституційного ладу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів