Сех відмовилася давати свідчення слідчому

20:58 12 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Таку ж пораду давали вчора правники під час брифінгу у Львівському прес-клубі на тему: "Як стримати політичні репресії в Україні? Юридичний захист Майдану".

12 грудня співголова Львівського регіонального штабу національного спротиву, народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех була на допиті в слідчому відділі прокуратури, куди її викликали повісткою як свідка у кримінальному провадження, порушеному через мітинг 8 грудня у Львові. Ірина Сех відмовилася давати свідчення. Вона заявила слідчому прокуратури, що скористається своїм правом не свідчити, відповідно до статті 63 Конституції України.

Як відомо, стаття 63 Конституції України гарантує право на відмову від надання показів, пояснень відносно себе , членів своєї родини та близьких родичів.

Нагадаємо, 10 грудня 2013 року співголові Львівського регіонального штабу національного спротиву, народному депутатові України від ВО "Свобода" Ірині Сех вручили повістку в прокуратуру. Це сталося в кабінеті начальника Головного управління МВС України у Львівській області Олександра Рудяка, куди Ірина Сех прийшла разом із представниками студентства та журналістами, щоб отримати інформацію про затримання фотографа та активіста Майдану Олега Панаса. Під час пікету ГУ МВСУ у Львівській області з вимогою звільнити політв’язнів Олександр Рудяк запросив до кабінету представників студентів, народного депутата Ірину Сех та журналістів. У кабінеті він особисто вручив Ірині Сех повістку, у якій йдеться, що вона повинна прибути "до слідчого відділу прокуратури у Львівській області для участі в допиті як свідок у кримінальному провадженні №2013150000000176 від 9.12.2013 року" за підписом слідчого Іванківа. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів