Смолоскипна хода на честь Бандери омине Майдан

16:12 31 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Оскільки там триває безстрокова акція протесту, її традиційний маршрут буде дещо змінений.

Голова партії «УДАР» Віталій Кличко заявив в ефірі «Радіо Свобода», що запланований на 1 січня в Києві смолоскипний марш, присвячений 105-й річниці від дня народження лідера ОУН Степана Бандери, не має відношення до ВО «Майдан». «Я вчора спілкувався з Олегом Тягнибоком і сказав, що це винятково марш, у якому бере участь партія «Свобода», – додав Кличко.

За його словами, на Майдан прийшли не ті люди, які підтримують партії, які підтримують ту чи іншу людину, «а люди прийшли боротися за себе, і не треба забарвлювати в ті чи інші кольори Майдан». Голова партії «УДАР» повідомив також, що лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок «почув його й пообіцяв змінити маршрут ходи».

Згодом на брифінгу в Києві свободівець Андрій Мохник заявив, що традиційний маршрут смолоскипної ходи на честь Бандери буде дещо змінений у зв’язку з тим, що на Майдані Незалежності триває безстрокова акція протесту. За словами свободівця, формуватися колона почне на вулиці Михайлівській, пройде вулицями Володимирською, Льва Толстого, Хрещатиком, а закінчиться біля будівлі Київської міської держадміністрації.

Своєю чергою, народний депутат Андрій Іллєнко наголосив, що смолоскипний марш, який відбудеться завтра, організовано за ініціативою Всеукраїнського об'єднання «Свобода». У цій партії очікують, що в ньому візьмуть участь більше людей, аніж зазвичай, – до 5-10 тисяч.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів