Сьогодні можуть запровадити надзвичайний стан, – джерело в МВС

21:24 7 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Високопоставлене джерело «РБК-Україна» в одному зі силових відомств повідомило: «Запровадженню НС передуватиме провокація на території Майдану, де розташований табір мітингувальників».

«РБК-Україна» інформує сьогодні, 7 грудня, під заголовком «Сьогодні в Києві планується запровадження надзвичайного стану, – джерело в силових органах»:

«Сьогодні в Києві планується запровадити надзвичайний стан (НС). Про це РБК-Україна повідомило високопоставлене джерело в одному з силових відомств.

«Запровадженню НС передуватиме провокація на території Майдану, де розташований табір мітингувальників», – сказало джерело.

Він підкреслив, що запровадження НС може бути оголошено сьогодні на Першому національному у зверненні уряду о 21:30.

Відповідно до закону «Про правовий режим надзвичайного стану», НС, зокрема, може бути запроваджено у разі виникнення масових безпорядків, що супроводжуються насильством над громадянами, обмежують їх права і свободи; спроби захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України шляхом насильства.

Пропозиції щодо запровадження НС Президенту подає Рада національної безпеки або Кабмін.

НС в Україні або в окремих її місцевостях вводиться указом Президента, який підлягає затвердженню ВР протягом двох днів з моменту звернення. При вимозі невідкладних заходів з порятунку населення або недопущення загибелі людей, НП може бути введено без попередження.

НС в Україні може бути введено на строк не більше 30 діб і не більше 60 діб в окремих її місцевостях.

Про можливість введення НС говорилося впродовж останнього тижня. Проте 2 грудня спікер Ради Володимир Рибак заявив, що у Президента України немає необхідності підписувати указ про введення надзвичайного стану (НС) в Україні.

21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Із-за останніх зовнішньополітичних подій країну охопили вуличні акції протесту, почався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб».

Нагадаємо, кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стала рекордною за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, на знак протесту проти жорстокого побиття активістів Євромайдану співробітниками спецпідрозділу «Беркут».

На завтра, 8 грудня, в Києві планується повторна масова акція».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів