Сьогодні в Києві судитимуть євромайданівця зі Львова (аудіозвернення батька Олега Панаса)

09:43 10 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

Проти фотографа Олега Панаса відкрито чотири кримінальних провадження, одним з яких є нібито побиття ним «беркутівців» на Банковій 1 грудня, де його тоді не було.

Шевченківський суд міста Києва сьогодні о 12:00 розглядатиме справу фотографа Олега Панаса, якого звинувачують в побитті «Беркута» 1 грудня. 

Батько Олега  Ігор Панас розповідає, що зараз збирає довідки для суду. За його словами, в Києві допомагають нардепи від «Батьківщини» Степан Кубів і Михайло Хміль.

«Вчора приблизно о 12:30 він вийшов у місто і пішов у своїх справах. Біля «Магнуса» троє у штатському звинуватили його в тому, що він украв мобільний телефон, пов’язали й посадили в синю «сімку». Показали якийсь пошарпаний телефон. Є свідки, є фото. Забрали в управління міліції на Григоренка. Потім Рудяк брехав, що Олега вже відправили до Києва – його тримали до 15-ї години, потім повезли. Вночі мені подзвонили, що він на вулиці Косогірній у Києві. Сьогодні о 12-й справу розглядатиме Шевченківський суд міста Києва. Звинувачують його в побитті «Беркуту», – розповів деталі затримання сина Ігор Панас.

Утім, за словами батька затриманого, на Банковій 1 грудня Олега не було. Вночі на 30 листопада його побили на Майдані, розбили камеру.

Правоохоронці пояснили, що Олега затримали через фотографії, які він виклав в інтернет і які опублікувало агентство Reuters. Мати Олега поїхала до Києва, адвокат Козаченко (ім’я не назване) працює.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що львівського фотографа і активіста Євромайдану Олега Панаса востаннє бачили вчора близько 13:00 на вулиці Городоцькій. Тоді двоє людей кинули його до авта, після чого він зник.

У міліції сказали, що хлопця не викрали, а затримали і не якісь там невідомі люди, а слідчо-оперативна група. Проти Олега відкрили не менше чотирьох кримінальних проваджень, одним з яких є порушення громадського порядку в Києві. Йдеться про штурм Банкової».

«Телеканал новин «24» інформує сьогодні, 10 грудня, про це під заголовком «Сьогодні судитимуть фотографа Олега Панаса, якого етапували зі Львова». Про це йдеться також на офіційній сторінці Євромайдан-Львів.

Як повідомляв «ЩЛ», фотографа Панаса затримала міліція за портфоліо беркутівців, після чтого цьому активісту «шиють» кримінал.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів