Спікер пообіцяв, що законопроекти щодо Тимошенко розглянуть у ВР о 16:00

12:38 7 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

А Яценюк пояснив, що парламентська більшість очікує на результати зустрічей Януковича й Рибака з місією Кокса-Квасневського.

Кореспондент УНІАН у Верховній Раді інформує сьогодні, 7 листопада, що парламент розгляне законопроекти про лікування засуджених (зокрема, екс-прем'єра Юлії Тимошенко) за кордоном, о 16.00. Як повідомив голова ВР Володимир Рибак, таке рішення було ухвалене на нараді керівників фракцій.

Після цього спікер відпустив депутатів на перерву, пояснивши, що вона оголошується для узгодження порядку денного. Натомість керівників парламентських фракцій запросив до свого кабінету.

Перед цим депутати з фракції «Батьківщина», як повідомляє УНІАН, зібралися біля трибуни ВР, тримаючи в руках літери, які складаються в текст «Юлі – волю!» (на фото). Плакат із таким же написом вони вивісили біля президії Верховної Ради. 

Своєю чергою, голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, як передає кореспондент УНІАН, пояснив журналістам причину перенесення «питання Тимошенко» на 16:00. За його словами, сьогодні Президент Віктор Янукович та голова Верховної Ради Володимир Рибак зустрінуться з місією Європарламенту Кокса-Квасневського.

Дослівно ж Яценюк сказав із цього приводу, що «о 12 годині Янукович зустрічається з місією Кокса-Квасневського, а о 15.30 – Рибак». «Вони (парламентська більшість. – УНІАН) отримають команди від Януковича і скажуть нам, чи вони погоджуються чи не погоджуються на наші пропозиції», – прогнозував відтак голова фракції «Батьківщина».

Арсеній Яценюк повідомив також, що опозиція пропонує включити в пакет для розгляду парламентом президентський законопроект про прокуратуру, а також законопроект, яким вносяться зміни до виборчого законодавства та законопроект народного депутата Анжеліки Лабунської щодо лікування засуджених за кордоном для ухвалення його за основу. Голова фракції «Батьківщина» підкреслив, що в такому випадку всі ці питання в пакеті можна розглянути на наступному тижні в четвер, 14 листопада.

Як інформував «Щоденний Львів», один із «регіоналів» повідомив виданню «КоммерсантЪ-Украина»: «Нічого по Тимошенко прийнято не буде! Ми блефували рік – і все!», а в Адміністрації Президента допускають зрив домовленостей з ЄС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів