Студентів зі Львова хочуть ув’язнити за блокування траси (відео)

00:34 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Дорогу «Київ-Чоп» вони перекривали, протестуючи таким чином проти перешкоджання інспекторами ДАІ їх прибуттю на київський Євромайдан.

Міліція Львівщини відкрила кримінальне провадження за фактом блокування студентами траси «Київ-Чоп» 26 листопада поблизу села Гамаліївка. Тоді три автобуси з мітингувальниками, які прямували до столиці, зупинили інспектори ДАІ й заборонили продовжувати шлях «через технічний стан транспорту».

На знак протесту студенти перекрили дорогу, за що їм загрожує до трьох років позбавлення волі. Винних шукають на відео з місця перекриття дороги. Із ним міліція прийшла в тому числі в Український католицький університет, зокрема допитавши як свідка декана його гуманітарного факультету Ігора Скочиляса – хоч його на місці тієї події не було.

«Було пред'явлений відеозапис міліції, де я мав би упізнати наших студентів. Наших студентів я не впізнав. Можливо, окремі особи, які там є, подібні на наших студентів, але це неможливо встановити», – каже Скочиляс.

У нього також просили списки людей, які брали участь в акціях протесту, й журнали відвідувань, але не отримали їх. «Це є непублічна інформація, ця документація підтверджує якість нашого навчального процесу, і ми можемо тільки в судовому порядку представити ці документи», – пояснив декан.

Студенти львівських вишів розцінили таку увагу слідчих як тиск та переслідування. На знак солідарності з ними та ув'язненими за столичні події львівський євромайдан влаштував п'ятитисячний флешмоб.

Заклеєні роти, руки за головою та зігнуті коліна символізували, що студентів не чують. Далі молодь встає і вигукує «Разом – сила!» , мовляв, вони не боятимуться і не мовчатимуть.

Схожі акції студентської солідарності сьогодні відбулися майже по всій Україні. Від кількох тисяч учасників у Тернополі – до кількох десятків у Сумах та Житомирі. А київські студенти влаштували флеш-моб під вікнами міліції.

Про це повідомляє сьогодні, 11 грудня, «ТСН.ua».

Як інформував «ЩЛ», автобуси зі Львова до Києва затримували, зокрема, блокували у Гамаліївці й Малехові, а про флеш-моб повідомлялося в публікації «Понад 10 тисяч студентів засудили у Львові репресії (відео)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів