Суб'єкти боротьби з тероризмом на Київщині приведено у готовність

02:14 14 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: procherk.info

А ними є СБУ, МВС, Міноборони, МНС, Держкомітет у справах охорони державного кордону України; Держдепартамент України з питань виконання покарань, Управління державної охорони України.

Прес-центр Служби безпеки України повідомляє з цього приводу:

«У зв’язку з непоодинокими анонімними повідомленнями про замінування об’єктів з масовим перебуванням людей та погрозами вчинити вибухи, що мали місце у листопаді та грудні цього року на фоні складної ситуації в центральних районах столиці, Антитерористичний центр при СБ України у порядку, визначеному законодавством України, був вимушений привести у готовність суб’єкти боротьби з тероризмом на території Київського регіону. 

Відповідне рішення прийнято згідно із Законом України «Про боротьбу з тероризмом» та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують функціонування загальнодержавної системи боротьби з тероризмом.

Заходи, що здійснюються підрозділами Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства інфраструктури, інших суб’єктів боротьби з тероризмом та органів виконавчої влади, спрямовані виключно на забезпечення безпеки населення і недопущення злочинної діяльності з терористичною метою.

Ці заходи є гласними і мають у першу чергу запобіжний характер. Вони передбачають постійний міжвідомчий обмін інформацією, перевірку готовності сил і засобів, у тому числі систем екстреного оповіщення.

З метою запобігання виникненню загрози життю і здоров’ю жителів та гостей Києва, підтвердження або спростування версії про загрози терористичного характеру здійснюються заходи із перевірки анонімних погроз вчинити вибухи та встановлюються правопорушники, з’ясовуються їхні мотиви. Про це інформується громадськість».

Довідка «Щоденного Львова»:

Згідно зі статтею 4-ю Закону України «Про боротьбу з тероризмом», «суб'єктами, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом у межах своєї компетенції, є:

Служба безпеки України, яка є головним органом у загальнодержавній системі боротьби з терористичною діяльністю;

Міністерство внутрішніх справ України;

Міністерство оборони України;

Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи;

Державний комітет у справах охорони державного кордону України;

Державний департамент України з питань виконання покарань;

Управління державної охорони України».

Як інформував «Щоденний Львів», позафракційний депутат та екс-глава МНС Віктор Балога має документальне підтвердження того, що владою передбачено застосування заходів антитерористичного характеру проти мирних мітингувальників. За його інформацією, ще 24 листопада, на третій день Майдану, «коли на вулиці стояла всього-на-всього група громадських активістів, які зібралися через соціальні мережі, СБУ уже приводила у бойову готовність усю силову вертикаль, у всіх регіонах України». «Аналогічна вказівка поступила і в переддень кривавої бійні зі студентами», - наголосив Балога. Він також оприлюднив датований 10-м грудня документ  – «у той день, коли Віктор Янукович обіцяв трьом президентам, що сила застосована не буде». «В цьому листі рівень терористичної загрози характеризують як «Потенційну» і продовжують її дію до 31 грудня 2013 року. А це означає, що цими вихідними провокації з використанням зброї, вибухівки тощо можуть стати реальністю», – зазначив депутат. «Це дає підстави говорити, що із перший днів влада активно готує «теракт», який розв’яже їй руки до використання ще більшої сили», – резюмує Балога.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів