У Львові мітингувальникам інкримінують розпалювання ворожнечі (доповнено відеосюжетом)

18:01 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

10 тисяч студентів відповіли на це сьогодні пікетуванням обласної прокуратури.

Вони гучно скандували «Ганьба!» й вимагали вийти на вулицю обласного прокурора. Однак той так і не вийшов, сховавшись за вісьмох міліціонерів, які заступили пікетувальникам вхід до адмінбудівлі, в якій «шиють» кримінальні справи на протестувальників. Тому студенти цілком слушно хором заявили йому: «Боягуз!», а також засвистали, після чого виконали Державний Гімн України.

Натомість учора, як повідомляє в середу кореспондент «Gazeta.ua», з'явилася інформація, що у прокуратуру викликають на допити учасників мітингу 8 грудня на львівському Євромайдані й висувають їм звинувачення за частиною другою статті 161 Кримінального кодексу України – «розпалювання національної, расової чи міжрелігійної ворожнечі, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою».

«Я знаю чітко, що у Львові перебуває велике представництво Генеральної Прокуратури, яке стимулює ці кримінальні справи», - заявила сьогодні народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Сех. Вона проходить у цій справі як свідок.

«Вчора мене викликали на допит, але повістка прийшла запізно. Я особисто не буду давати жодних свідчень», - сказала нардеп. 

Як повідомляв «ЩЛ», через Євромайдан працівників мерії Львова викликають на допити, львів’янина Олега Панаса суд заарештував на два місяці, тому понад 10 тисяч студентів засудили у Львові репресії, окрім того, на Львівщині, щоб унеможливити затримання активістів, створюють загони самооборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів