У Львові пропонують омолодити керівництво «Майдану» (відео)

19:01 24 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Зокрема, пропонують, щоб співголови та члени його ради були делеговані молодіжним рухом.


Відео: tvzikua

Оргкомітет Львівського Євромайдану опублікував у вівторок на його сторінці в мережі «Facebook» звернення «Львівський #Євромайдан хоче бути почутим»

«Ініціатори та активісти львівського Євромайдану наполягають на повноцінному представництві в керівних органах місцевих структур Народного об’єднання Майдан 

Створення керівних органів львівських обласних структур Народного об’єднання Майдан у закритому режимі, без відома та залучення ініціаторів і активістів Львівського Євромайдану викликає здивування. 

Львівський Євромайдан є непартійною молодіжною ініціативою. Понад місяць організацією акції протесту, що відбувається на проспекті Свободи у Львові, займаються представники молодіжних та студентських організацій, об’єднані в оргкомітет Львівського Євромайдану. Саме вони несуть відповідальність за збирання коштів, харчів, одягу та медикаментів для київського Євромайдану, організацію народного віча та акцій прямої дії. Саме вони зазнають тиску з боку правоохоронних органів. Саме вони є обличчями Євромайдану в очах львівської громади.

Представники оргкомітету брали активну участь у роботі координаційної ради та Штабу національного спротиву. 23 грудня ініціатори та активісти акції протесту оголосили про створення молодіжного руху Львівського Євромайдану та обрали робочу групу, що формуватиме його структуру, засади та завдання. 

Те, що восьмеро з десяти співголів Ради Майдану є представникам політичних партій, не відповідає духові львівського Євромайдану. Молодь і студентство не сприймає намагання звести рух до «молодіжного крила», що виконує рішення політиків. 

Вимагаємо від керівних органів обласного відділення Народного об’єднання Майдан прозорості в роботі та ухваленні рішень. Пропонуємо збільшити кількість співголів та членів Ради, включивши туди пропорційну кількість (1/3) представників молодіжного руху, громадського сектору та опозиційних політичних партій.

Співголови та члени Ради Майдану повинні бути делеговані молодіжним рухом. Усвідомлюючи необхідність поєднання зусиль у боротьбі зі свавіллям влади, сподіваємось на конструктивний діалог із політичним і громадським середовищем, що зробить можливою ефективну співпрацю задля досягнення нашої спільної мети. 

Оргкомітет Львівського Євромайдану».

Як інформував «ЩЛ», Євромайдан трансформувався в Народне об'єднання «Майдан», яке вже розпочало прийом громадян у свої лави, його осередок уже формують на Львівщині, де також молодь створює єдиний рух «Євромайдан Львів», натомість «регіонали» протиставлять «Майдану» свою «Площу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів