У Верховній Раді тривають консультації щодо Тимошенко

11:15 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

До їх завершення опозиція відмовляється визначатися щодо інших законопроектів.

Як повідомляє «Українська правда», Голова Верховної Ради Володимир Рибак запросив сьогодні, 8 листопада, вранці до свого кабінету керівників парламентських фракцій для продовження консультацій щодо євроінтеграційних законів. Перед цим він оголосив, що у Верховні Раді присутні керівники моніторингової місії Європарламенту Александр Квасьнєвський та Пет Кокс.

Після цього спікер, керівники фракцій та Квасьнєвський і Кокс залишили сесійну залу Верховної Ради. Однак коли перший віце-спікер Ігор Калєтнік запросив до парламентської трибуни депутата з фракції «УДАР» Лілію Гриневич для доповіді з приводу її законопроекту, то вона, як інформує «Українська правда», повідомила, що опозиція не має наміру голосувати за інші законопроекти доти, поки не завершаться консультації щодо євроінтеграційних законів.

Дослівно ж нардеп заявила  «Шановні колеги, ми готові доповідати свої законопроекти, але тоді, коли буде вирішено головне питання – питання євроінтеграційних законів. І не потрібно зараз марнувати час. Цей час, поки йдуть консультації, можна використати для оголошення запитів. По інших питаннях опозиція голосувати не буде доти, поки не будуть винесені євроінтеграційні закони». 

Своєю чергою, голова фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов, як передає «Радіо Свобода», заявив, що він і його соратники визначаться щодо голосування з приводу лікування Юлії Тимошенко за кордоном лише після напрацювання матеріалів робочою групою, яку створено профільним комітетом Верховної Ради. Єфремов наголосив при цьому, що його фракція готова проголосувати «за закон про прокуратуру, за виборче законодавство, і коли робоча група, яку створено в комітеті, щодо лікування Тимошенко за кордоном підготує відповідні матеріали – ми готові розглянути їх».

Як повідомляв «Щоденний «Львів», «питання Тимошенко» немає в порядку денному Верховної Ради, а «регіонали» заперечують, що Янукович велів його вирішувати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів