Уночі на Майдані провокуватимуть бійку, – опозиція

00:42 14 грудня 2013 р.

Фото до новини

За інформацією джерела в СБУ, для цього залучать силовиків, переодягнутих у цивільне.

Заступник керівника Штабу національного спротиву, народний депутат Сергій Пашинський, повідомив на брифінгу, що сьогодні вночі, ближче до ранку, влада готує провокації на Майдані зі залучення декількох сотень бійців спецпідрозділу «Альфа» та спецназу внутрішніх військ. За його словами, таку інформацію було отримано штабом із джерел в СБУ.

Пашинський конкретизував, що силовики отримали завдання потрапити на Майдан і в будівлі, де перебувають мітингувальники, переодягнувшись у цивільний одяг. «Завдання цієї спецоперації – спровокувати бійки і масові безлади, які влада намагатиметься використати для звинувачень учасників акції протесту на Майдані», – пояснив нардеп він.

Про це повідомила вночі 14 грудня прес-служба «Батьківщини». А невдовзі пісоя цього вона опублікувала «Заяву Штабу національного спротиву з приводу можливих провокацій на Майдані»:

«Штаб національного спротиву отримав інформацію, яку вважає за необхідне негайно оприлюднити.

Два підрозділи «Альфа», розквартировані в Києві в районі вулиці Червоноармійська, і спецпідрозділи внутрішніх військ, що знаходяться на вулиці Мельникова, отримали команду переодягнутися в цивільну форму одягу, проникнути на територію Майдану Незалежності (і/або на т. з. «антимайдан» в Маріїнському парку) і провокувати бійки і безлади, тим самим дискредитуючи мирний характер нашого протесту.

Самоорганізовані загони територіальної оборони Майдану отримали команду з цієї миті приступити до чергування в режимі особливої уваги.

Закликаємо до уваги громадськість і засоби масової інформації!

Закликаємо владу відкликати цю провокативну команду. За усі подібні дії або провокації рано чи пізно доведеться відповідати.

Всіх тих, хто знаходиться на Майдані, просимо бути пильними і не допускати провокацій з дискредитації нашого мирного протесту.

Штаб національного спротиву. Київ. 13 грудня 2013 р».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів