В Україні відбувся антиконституційний переворот, – правозахисники (відео)

11:44 30 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Громадська організація «Інститут Республіка» констатує, що влада скасувала дію Основного Закону, який гарантує право на мирні зібрання.

«Телеканал новин «24» повідомляє сьогодні, 30 листопада:

«В Україні відбувся антиконституційний переворот, – так розцінили розгін мирної демонстрації на Майдані незалежності українські правозахисники. Акція Євромайдан тривала безперервно з 21 листопада у відповідності до чинного законодавства і не була заборонена судом.

Розігнавши мітинг, українська влада фактично здійснила антиконституційний переворот – скасувала дію Конституції, яка гарантує українцям право на мирні зібрання, – йдеться у заяві громадської організації «Інститут Республіка».

Нагадаємо, раніше в Міністерстві внутрішніх справ заявляли, що жорстких заходів щодо мітингувальників не застосовують. Однак сьогодні вранці «Ягуар» оточив Майдан, «беркутівці» розпочали розгін після 4 ранку, коли тут було декілька сотень людей.

«Беркут» бив людей кийками, валив на землю, заламував руки, люди втікали і ховалися у подвір'ях будинків. Є багато поранених. Деяких активістів повезли до райвідділку».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Євромайдан у Києві знесли.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів