Від ДАІ домоглися невтручання в справи Майдану? (доповнено відеосюжетами)

16:40 3 січня 2014 р.

Фото до новини

Народні депутати від опозиції повідомляють у п’ятницю, що домовилися про це з керівництвом управління Державної автомобільної інспекції.


Відео: 5 канал

Нардеп від ВО «Батьківщина» Юрій Стець заявив мітингувальникам сьогодні, 3 січня, що керівництво ДАІ погодилось пропускати машини з харчами на Майдан, а також випускати з ньогомашини зі сміттям, якщо його співробітників попередньо про це повідомлятимуть. А нардеп від «УДАРу» Оксана Продан пояснила, що всі ті учасники Автомайдану, котрим прийшли повістки від слідчих, можуть не з'являтися до них, якщо ці повідомлення складено не за єдиною можливою формою. «Це все писульки окремих міліціянтів, які можна не виконувати», – запевнила «ударниця».

Відтак учасники сьогоднішнього мітингу біля будівлі управління Державної автомобільної інспекції вже почали розходятися. Однак його організатори пообіцяли, що люди обов'язково повернуться, якщо співробітники ДАІ знову почнуть чинити тиск на автомайданців.

Про це розповідає сьогодні, 3 січня, «Gazeta.ua». Своєю чергою, «Радіо Свобода» інформує в п’ятницю, що про тиск правоохоронців повідомили вже близько 70 учасників Автомайдану в Києві.

Інспектори ДАІ й дільничні міліціонери телефонували або приходили додому до них, запрошуючи їх на бесіду з приводу нібито порушення правил дорожнього руху. Про це заявив один з організаторів Автомайдану Дмитро Булатов.

Однак він запевнив, що відповідь Автомайдану на тиск буде законною й адекватною. Зокрема Дмитро Булатов обіцяє:

«ДАІ телефонує і йде додому до тих, хто брав участь у автопробігу до резиденції «Межигір’я» і до будинку генпрокурора Віктора Пшонки. Правоохоронці у приватних розмовах кажуть, що їм наказали тиснути й залякувати активістів. Влада має зрозуміти: чим більше нас намагатимуться залякувати, тим більше нас буде. Ми організуємо автопробіг додому до кожного, хто причетний до тиску на Автомайдан і на Євромайдан».

Окрім того, активісти не полишають наміру продовжувати автопробіги до президентської резиденції «Межигір’я». Як анонсує Дмитро Булатов, вони мають намір винайняти будинок біля резиденції, заснувати там музей і туристичну агенцію, щоб водити до воріт президентської резиденції багатотисячні екскурсії.

Натомість у ДАІ пояснили, що її співробітники приходять до власників автомобілів,котрі брали участь в автопробігу до резиденції президента Віктора Януковича «Межигір’я», з метою встановити особи водіїв, які порушили Правила дорожнього руху.

Як інформував «ЩЛ», завтра закарпатці й львів’яни вирушають #Автомайдан-ом у гості до Медведчука.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів