Відкликання Львівською облрадою повноважень у ЛОДА оскаржує прокуратура (доповнено відеосюжетом)

14:05 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: lviv.gp.gov.ua

Вона подала до окружного адміністративного суду три позови про визнання протиправними рішення депутатів і скасування їх.

Сьогодні, 18 грудня, прокуратурою Львівської області подано до Львівського окружного адміністративного суду три позови про визнання протиправними і скасування рішення сесії Львівської обласної ради шостого скликання від 17.12.2013 року. Йдеться про рішення «Про відкликання Львівською обласною радою власних повноважень, делегованих Львівській обласній державній адміністрації»; «Про посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації» та «Про виконавчий комітет Львівської обласної ради», а  також голосування з вказаних питань.

Прокуратура Львівської області вважає, що ці рішення сесії винесено на розгляд та проголосовано з порушенням статті 19 Конституції України та законодавства про місцеве самоврядування в Україні й місцеві державні адміністрації. Прокуратура твердить, що зокрема, відповідно до частини 2 статті 19 Конституції України органи місцевого самоврядування (до яких в силу положень частини 2 статті 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відносять і обласні ради), їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Водночас, прокуратурою Львівської області заявлено клопотання про забезпечення позовів у порядку статті 117 Кодексу адміністративного судочинства України. А саме – про заборону підписання та оприлюднення вказаних рішеннь до розгляду зазначених позовів у суді.

Про це інформує у середу прес-служба прокуратури Львівської області.

Як повідомляв «ЩЛ», Львівська облрада повернула собі повноваження, делеговані облдержадміністрації, однак не наважилися наразі створити виконком, колишній народний депутат Борис Безпалий вважає, що влада Львівщини потрапила в правову колізію, натомість на думку інших експертів, львівська облрада вчинила законно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів