Влада хоче заарештувати п’ятьох народних депутатів, – Богословська

19:44 20 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Екс-«регіонал» попереджає, що «під час свят, коли і Майдан буде святкувати, і парламент не буде працювати, й іноземні політики будуть у відпустках, буде робитися спроба зачистити країну».

Позафракційний уже наразі нардеп Інна Богословська заявила сьогодні, 20 грудня, в ефірі «Радіо Свобода»: «Я знаю про плани заарештувати, не дивлячись на мандати, п’ятьох народних депутатів. Я про ці плани повідомила опозицію і просила, щоб вони думали, як до цього готуватися».

Вона також закликала народних депутатів «не боятися, не піддаватися тиску, виходити з фракції Партії регіонів  й голосувати постанову Верховної ради про повернення до Конституції 2004-го року». За словами народного депутата, в парламенті є 60 народних депутатів, які хочуть вийти з провладної, але бояться це зробити.

Інна Богословська оголосила про свій вихід з з фракції «Партії регіонів» 30 листопада, одразу ж після жорстокого побиття «Беркутом» мітингувальників на Майдані Незалежності у Києві. Чоловік Богословської, депутат Верховної Ради Володимир Мельниченко, вийшов із фракції «Партії регіонів» 19 грудня».

Як повідомляв «Щоденний Львів», генпрокурор Віктор Пшонка, звітуючи сьогодні, 20 грудня, у парламенті про розгін Майдану, заявив, що СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом спроби захоплення влади в Україні, а лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив, що зокрема у справі про державний заколот фігурують він, його заступник у фракції Олексндр Турчинов та лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Дослівно ж нардеп поінформував: «Про це чітко щойно заявив генпрокурор. Це 109 стаття (захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. По ній проходять Турчинов, Тягнибок, Яценюк і «ще 8 людей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів