Якщо Євромайдан розганятимуть – США запровадять санкції

17:15 15 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: hvylya.org

Про це попередив сьогодні, 15 грудня, на прес-конференції в Києві американський сенатор Джон Маккейн.

За його словами, все залежатиме від того, як розвиватимуться події в Україні. «Ми є оптимістами і сподіваємося, що саме питання про введення санкцій розглядати взагалі не доведеться. Але у випадку, якщо тут, в Україні, до мітингувальників буде застосовано насильство, ми змушені будемо говорити про санкції. У нас цього вимагатиме народ США», – наголосив Маккейн.

А на запитання про те, чому американська сторона говорить про санкції у зв'язку з можливим насильством, адже насильство проти мітингувальників вже застосовувалося, Маккейн нагадав, що питання про санкції раніше вже серйозно обговорювалося. «Була позиція пані Нуланд», м зазначили він.

«Санкції – крайній захід. Це буде останній крок», – додав сенатор. Маккейн також повідомив, що «повернувшись до США, ми маємо намір поділитися з колегам у конгресі тим, що побачили тут»

«Я можу сказати, що це історичний момент і для нас справжня честь бути свідками того, як твориться історія», – сказав він. Він також висловив упевненість, що вирішення ситуації в Україні «матиме наслідки для всього світу».

Своєю чергою, сенатор Кріс Мерфі на прес-конфернції сказав, що «перед Україною стоїть вибір між минулим і майбутнім, історичний вибір».Він також повідомив, що він і Маккейн дали чітко зрозуміти позицію США у підтримці України у виборі європейського шляху. 

Про це повідомляє сьогодні, «LB.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів