Якщо Київ попросить, Варшава допоможе повернути чоловіків з України додому

23:00 24 квітня 2024 р.

Фото до новини

Це стосуватиметься тих, хто може втратити право залишатися в Польщі після закінчення терміну дії паспорта.

Про це повідомляє Reuters, пише DailyLviv.com.

Міністр оборони Республіки Польща Владислав Косіняк-Каміш заявив у середу, що Польща готова допомогти Україні повернути громадян призовного віку, чоловіків, щоб вони допомогли своїй країні у війні проти Росії.

У середу український уряд оприлюднив правила, згідно з якими паспорти для чоловіків призовного віку можуть бути оформлені лише всередині країни, а не в іноземних дипломатичних установах.

У підсумку чоловіки віком від 18 до 59 років, які проживають за кордоном, не зможуть продовжити паспорти, термін дії яких закінчується, або отримати нові.

Раніше Польща пропонувала допомогти Україні, щоб ті, хто підлягають військовій службі, повернулися до своєї країни, щоб виконати свій громадянський обов’язок, сказав Косіняк-Каміш телеканалу Polsat News.

"Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і вони чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні", - сказав він, не повідомляючи подробиць, як Польща допоможе.

Близько 4,3 мільйона українців проживають у країнах Європейського Союзу станом на січень 2024 року, з них близько 860 тисяч – дорослі чоловіки, підрахувала база даних Євростату. Польща надала статус тимчасового захисту 950 тисячам українців, що є другим за кількістю після Німеччини.

"Будь-яка підтримка можлива", - сказав Косіняк-Каміш про те, як Польща відреагує, якщо Київ звернеться по допомогу в доставці додому тих, хто може втратити право залишатися в Польщі після закінчення терміну дії паспорта.

Тим часом народна депутатка попереджає про порушення прав громадян України за кордоном.

Читайте такожПольща розширить захист українців. Дозволить проживання терміном на три роки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів