Янукович перетворився на «кульгаву качку», – The Economist

15:44 21 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Угоди, укладені між ним і Путіним, російські та західні ЗМІ називають новою перемогою Москви та черговою поразкою Заходу.

«Однак, якщо придивитися ближче, то виграш Путіна чи програш Європи стають далеко не такими очевидними», – вважає британський «The Economist». «Ані Янукович, ані Путін чи лідери ЄС не очікували, що українці масово вийдуть на вулиці. Розгнівані тим, що Янукович торгує своєю країною для власної вигоди, люди ще більше радикалізувалися, коли президент застосував силу проти студентів», – зазначає також британське видання. Воно також констатує:

«Невелика протестна акція з вимогою підписати угоду з ЄС переросла у загальнонаціональне пробудження та загальний протест проти намагань влади збудувати клептократичну пост-радянську державу. Після невдалої спроби Януковича очистити вулиці 11 грудня, барикади стали вищими, настрій Майдану став рішучішим, а розкол у провладній еліті очевиднішим.

Криза перетворила Януковича на кульгаву качку». Політика Путіна, який поставив собі за мету відродити Радянський Союз, також не виглядає надто вдалою, свідченням чого є антиукраїнська пропаганда на російському телебаченні.

Призначення затятого антизахідного пропагандиста Дмитра Кисельова головою нової державної медіа-структури стало ознакою деградації режиму. Досвід Радянського Союзу вже довів, що така пропаганда свого часу лише допомогла відштовхнути радянські республіки подалі від Москви».

Як інформував «Щоденний Львів», керівник української редакції німецької телерадіокомпанії «Deutsche Welle» дійшов висновку, що український президент підпорядкувався російському, екс-віце-прем'єр Олег Рибачук – що де-факто Україна в Митному союзі, а заступник гендиректора Центру Разумкова Валерій Чалий – що Янукович разом з урядом фактично підписали акт капітуляції, яка – гірше вступу до Митного союзу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів