Янукович затягує звільнення євромайданівців

17:21 23 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: liga.net

Хоч спікер Рибак повідомив, що направив йому відповідний закон ще в п’ятницю.

Народний депутат від «Батьківщини» Павло Петренко заявив у понеділок, 23 грудня, на брифінгу в Штабі національного спротиву, що опозиція вимагає від президента терміново підписати закон про недопущення переслідування та покарання учасників мирних акцій, який у минулий четвер ухвалила конституційна більшість Верховної Ради. За його словами, в п’ятницю цей закон, підписаний спікером Верховної Ради Володимиром Рибаком, ліг на стіл президента.

«Проте, виходячи з дій місцевих прокуратур, які опозиція відслідковує по всій Україні, очевидним є те, що правоохоронні органи й органи прокуратури досі продовжують тиск на громадських активістів, – додає Павло Петренко. – Місцеві прокуратури зараз відправляють до відповідних місцевих рад, які приймали рішення щодо підтримки євроінтеграційного курсу України, запити щодо тих людей, які голосували за ці рішення, і викликають відповідних депутатів місцевих рад на допити».

Відтак нардеп звернувся від імені позиції до президента з вимогою терміново підписати закон про недопущення переслідування та покарання учасників мирних акцій.

«Ми розуміємо, що в президента в розпорядженні є певні терміни, визначені Конституцією, але перебування людей за гратами і фактично їх катування не вартує того, щоб одна людина ухилялася від підписання відповідного закону, який був прийнятий конституційною більшістю в парламенті», – наголосив Павло Петренко.

Про це інформує в понеділок прес-служба «Батьківщини».

Як повідомляв «Щоденний Львів», СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом спроби захоплення влади, а МВС складає списки євромайданівців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів