З «обійм» Путіна без втрат не вибратися, – Кучма

13:04 30 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Третій президент України вважає, що наша країна «опинилася між небом і... ковадлом».

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі газеті «Дзеркало тижня. Україна». На її запитання про те, вчинок якої людини особливо вразив його у році, що минає, Леонід Кучма відповів:

«Ви знаєте, я піду від зворотного і назву Володимира Путіна. Він досяг тієї мети, яку перед собою ставив.За два тижні до, здавалося б, неминучого підписання Угоди про асоціацію з ЄС він зміг знайти аргументи для того, щоб президент України відмовився від своїх намірів.

У результаті Путін узяв Україну в такі обійми, з яких, при всьому бажанні, без втрат не вибратися. Він переграв і Захід, змусивши його дивитися на Україну через московські окуляри.

Так наша країна опинилася між небом і... ковадлом. Щоправда, мені досі не зрозуміло: чому Угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі не було підписано під час президентства Ющенка, коли, здавалося б, усе сприяло цьому і симпатії Заходу до української влади, і відсутність економічної кризи в ЄС?..».

Більше – в публікації «Час дивуватися. Час дивувати» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», маніфест Майдану: асоціації з ЄС – так, торгам з Росією – ні, тим часом Азаров згоден іти в Європу тільки разом із Москвою й лякає наслідками асоціації з ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів