Жінки у Львівській міськраді налякані «молодиками спортивної зовнішності»

10:00 25 січня 2017 р.

Жінки-депутати ЛМР вимагають забезпечення правопорядку в сесійній залі.

У Львівській міськраді запевнили, що «зрив засідань сесій Львівської міської ради та тиск на депутатів під час прийняття рішень стали частим явищем вже протягом півроку». «Аби припинити загрозу фізичного насилля та забезпечити нормальну працю на користь міста, жінки-депутати різних фракцій звертаються до громади міста та правоохоронних органів», – зазначено також у повідомленні ЛМР.

«Близько 30% депутатського корпусу Львівської міської ради становлять жінки. Практично кожної сесії вони наражаються на небезпеку, «прориваючись» на робочі місця через молодиків спортивної зовнішності», – повідомили також у міськраді.

Жінки-депутати заявили, відтак, у своєму зверненні: «Сьогодні доводиться визнати, що ті часи, коли засідання у Львівській міській раді проводились у спокійній атмосфері, схоже, минули. Так, у сесійній залі часто було гаряче, не обходилось без суперечок, гострих дискусій, інколи емоційного протистояння, не раз було доволі складно переконати громаду у правильності тих чи інших рішень, що приймались депутатами. Та ті речі, що відбуваються впродовж останніх засідань, мають характер відвертого злочинного тиску на позицію Львівської міської ради».

За словами жіночої частини депутатського корпусу, захоплення сесійної зали невідомими особами, молодиками спортивної зовнішності швидше виглядають на штурм, аніж на бажання бути обізнаними та брати участь у прийнятті рішень, що забезпечують функціонування та розвиток міста. Жінки-депутати також заявили у своєму зверненні: «Нас, як жінок-депутатів, турбує неможливість приймати рішення та брати участь у вирішенні питань міста. А нас, як матерів, в тому числі і немовлят, хвилюють питання елементарної безпеки. Зривання засідання та блокування роботи ради щоразу переростають у спробу фізично завадити роботі депутатів та загрозу насилля», – зазначають депутати».

«Відтак, жінки-депутати усіх фракцій публічно звертаються до поліції, Служби Безпеки та прокуратури з проханням відреагувати та забезпечити безпеку містян», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів