«Карпати» двічі протистоятимуть віце-чемпіонам Білорусі

19:00 7 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

У середу, 8 лютого, львівський футбольний клуб проведе ще два спаринги.

Суперником «Карпат» буде завтра солігорський «Шахтар». Востаннє «зелено-білі» зустрічалися з білоруськими «гірниками» у лютому 2013-го року в турецькому Сіде. Тоді сильнішими виявилися українці і завдяки голам Артура Новотрясова і Олександра Гладкого святкували перемогу з рахунком 2:0. 

А на початку 90-х футболку команди із Солігорська одягали нинішні наставники «Карпат» Олег Дулуб та Юрій Поклад. «Шахтар» був засновагий у 1961-му році і з того часу «гірники» стабільно вважаються однією з провідних команд Білорусі. Зірковий час майбутнього суперника «Карпат» припав на 2005-й рік, коли «Шахтар» здобув золоті медалі чемпіонату країни. 

У минулому сезоні «гірники» фінішували на другій сходинці у чемпіонаті Білорусі і завоювали вже п’яту срібну медаль у новітній історії клубу. Крім того, в активі «Шахтаря» шість «бронз». Ще двічі команда вигравала Кубок Білорусі. 

Упродовж шести останніх сезонів клуб із Солігорська стабільно виступає у єврокубках і готується до сьомого поспіль старту у Лізі Європи. У 2014-му році білоруси пробилися до раунду плей-оф і зупинилися за крок від групового турніру – нідерландський «ПСВ» виявився сильнішим. 

У грудні «Шахтар» залишили лідери команди – українець Артем Старгородський і легенда клубу, екс-карпатівець, Олександр Юревич (провів у команді 11 сезонів і є рекордсменом білоруського футболу за кількістю зіграних матчів у чемпіонатах країни). У сезоні 2007-2008 років Олександр провів 10 поєдинків за «Карпати», які стали для нього єдиною іноземною командою у кар’єрі. Наприкінці минулого року Юревич прийняв рішення завершити активні виступи, перейшов на тренерський місток і відтепер працює у структурі солігорського клубу. 

У міжсезонні в цій команді змінився головний тренер – відтепер «гірників» очолює Олег Кубарєв, який у жовтні 2013-го приїжджав до Львова на товариський матч у статусі головного тренера кишинівського «Зімбру». Примітно, що 8 лютого, у день спарингу з «Карпатами», Олег Михайлович святкуватиме 51-й день народження. 

«Шахтар» вирушив на перший тренувальний збір 2-го лютого і вже встиг провести прем’єрний поєдинок на турецькій землі. Білоруси були сильнішими за сербський «Вождовац» (2:1).  

Переглянути прямі трансляції протистоянь «Карпат» з «Шахтарем» можна буде у середу. Перший матч розпочнеться о 10:30, а другий о 16:00. 

Про це повідомили сьогодні, 7 лютого, в інформаційному центрі ФК «Карпати». Як інформував «Щоденний Львів», 8 лютого «зелено-білі» зіграють два матчі проти солігорського «Шахтаря», який завершив останній чемпіонат Білорусі на другому місці в турнірній таблиці, пропустивши перед собою лише БАТЕ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів