«Карпати» транслюватимуть спаринги з боснійцями й білорусами

10:15 11 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

У суботу, 11 лютого, львів’яни зіграють у Туреччині товариські матчі з «Радніком» і мінським «Динамо».

В інформаційному центрі львівського футбольного клубу «Карпати» анонсували їхні сьогоднішні товариські матчі в Туреччині:

«Першим суботнім спаринг-партнером «Карпат» у Туреччині стане боснійський «Раднік» – чинний володар Кубка країни і претендент на медалі боснійської першості. Розпочнеться поєдинок о 13:30 за київським часом. 

«Раднік» був заснований у 1945-му році в місті Бієліна, що знаходиться на північному сході Боснії та Герцеговини. У перекладі на українську «Раднік» означає «працівник». За більш, ніж сім десятків років назва майбутнього суперника «Карпат» змінювалася лише одного разу. У середині 90-х Бієліну представляв ФК «Пантери». 

На початку нового тисячоліття команда стала переможцем другого боснійського дивізіону і підвищилася у класі. Далі був виліт і чергове повернення. У травні минулого року «Раднік» здобув головний трофей у новітній історії – у фіналі Кубка Боснії та Герцеговини «Слобода Тузла» двічі поступилася клубу з Бієліни. Відтак «Раднік» отримав шанс дебютувати у єврокубках, де у Першому кваліфікаційному раунді Ліги Європи поступився болгарському «Бероє». У чинному розіграші Кубка країни «Раднік» пробився до чвертьфіналу і має всі шанси повторити свій минулорічний успіх. 

Президентом клубу є легендарний сербський футболіст Младен Крстаїч, який разом з бременським «Вердером» вигравав Бундеслігу і Кубок Німеччини. У складі «Шальке» Крстаїч підіймав над головою Кубок німецької ліги. На рахунку Младена майже 250 поєдинків у чемпіонаті Німеччини і десять років виступів за національну збірну Сербії. 

Головний тренер «Радніка» – серб Небойша Мілошевіч працює в клубу з серпня минулого року. Боснійці прибули до Туреччини 2-го лютого і проводять завершальний етап підготовки перед стартом чемпіонату Боснії та Герцеговини. 25-го лютого, на день раніше за «Карпати», «Раднік» проведе свій перший офіційний матч у 2017-му році в боснійській першості, де команда займає п’яту сходинку. Від «Зріньські», що лідирує у турнірі, суперник «Карпат» відстає на 8 пунктів. 

На турецькій землі боснійці вже зіграли один поєдинок, у якому мінімально поступилися тульському «Арсеналу» (0:1). «Раднік» робить акцент на місцевих футболістів, однак у своєму складі має представників Сербії, Хорватії та Чорногорії. Лідером команди є 25-річний серб з чорногорським паспортом Марко Обрадовіч. У цьому сезоні нападник має у своєму активі 8 голів і йде на четвертому місці у гонці бомбардирів боснійської ліги.

Про це повідомили в інформаційному центрі ФК «Карпати».

«Карпатівці» планували провести два поєдинки з мінським «Динамо». Але у зв’язку з отруєнням частини білоруських футболістів (команда після цього навіть змінила готель), помірятись силами «зелено-білі» зможуть тільки проти одного складу динамівців. У суботу, о 16:00, розпочнеться чергова товариська гра львівських «Карпат», суперником яких виступить бронзовий призер Білорусі.

Зайвий раз представляти найтитулованіший білоруський клуб не потрібно. Семикратний чемпіон країни, трьохразовий володар Кубка Білорусі... На цьому здобутки «біло-синіх» аж ніяк не закінчуються, ще за часів СРСР «Динамо» не раз завойовував найвищі футбольні титули. 

Уболівальникам «зелено-білих» білоруська команда теж добре відома, адже динамівці є постійними учасниками дружнього футбольного турніру «Єврофан», який щороку проходить у Львові серед фанатів.

«Динамо» заснований 18 червня 1927-го року у столиці Білорусі – місті Мінськ. Цьогоріч команда святкуватиме своє 90-ліття. «Біло-сині» є другим клубом в історії незалежності країни, котрий пробився до групового етапу Ліги Європи (сезон 2015/2016). Смак виступу в єврокубках білорусам добре відомий. У сезоні 2014/2015 матчем проти французького «Генгама» команда відсвяткувала свій 100-ий матч виступів на європейській арені.

На сьогодні, «Динамо» – чинний бронзовий призер Білорусі. Попереду «біло-синіх» лише солігорський «Шахтар» та БАТЕ. Кількома днями раніше, карпатівці вже зустрічались зі срібними призерами тамтешнього чемпіонату та провели два матчі (перемога – 1:0 та нічия – 2:2).

Нещодавно, до керма команди прийшов новий спеціаліст – Сергій Боровський. Українським уболівальникам прізвище білоруса повинно бути добре відоме, адже у 2004-му році він тренував запорізький «Металург».

Динамівці, так само як і «Карпати», розпочали другий тиждень передсезонної підготовки. Перед цим, «біло-сині» провели два спаринги: з хорватським «Сплітом» (1:1) та литовським «Жальгірісом» (1:0). 

Тож, у суботу, о 16:00 розпочнеться товариська гра проти мінського «Динамо». Традиційно, пряму трансляцію матчу можна буде переглянути на офіційному сайті клубу.

Про це також повідомили в інформаційному центрі ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів