У Львові сформують додаткові списки дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей для безкоштовного навчання плаванню

20:54 7 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: Прес-служба міської ради

Відтак його продовжать до 20 грудня.

Прес-служба міської ради нагадує сьогодні, 7 листопада, що четвертий рік поспіль триває «Програма навчання плаванню у м. Львові», яка проводиться управлінням молоді, сім’ї та спорту ЛМР і комунальним підприємством «Спортресурс». Зокрема, цього року в басейні «Динамо» по вулиці Вітовського, 53 вчаться плавати700 дітей, а з бюджету міста виділено на згадану програму 240 тисяч гривень.

У наступному році управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР планує вдвічі збільшити кількість дітей, які б могли взяти участь у програмі. Міський голова Львова Андрій Садовий розповів із цього приводу:

«Кожна дитина повинна вміти плавати. Якщо батьки мають можливість, вони оплатять секцію плавання.

Але є сім’ї, у яких важке матеріальне становище, саме для дітей з таких сімей у Львові вже чотири роки діє програма з плавання. Під програму підпадають малозабезпечені родини, діти сироти, багатодітні сім’ї, які не мають фізичної спроможності оплатити дитині плавання.

Цього року у програмі мають взяти участь 700 дітей з малозабезпечених сімей. Кожна дитина отримає 10 повноцінних уроків плавання. 

На жаль, не у всіх школах є басейни, ми стараємось охопити максимальну кількість дітей і дати їм можливість вчитись плавати. У цьому році охочих є набагато більше, ніж минулого, але у нас стоїть питання – скільки коштів можна виділити з міського бюджету на програму.

Існування програми залежить напряму від бюджету. У наступному році будемо пропонувати виділити більшу суму для фінансування». 

Натомість директор басейну «Динамо» Сергій Колмаков конкретизує:

«Процес навчання ускладнює той факт, що одночасно займаються діти різних вікових категорій від шести до 15-ти років, але ми стараємось і працюємо з кожною дитиною. Також ми запросили на допомогу професійних тренерів з інших спортивних закладів.

Зараз з дітьми працюють п’ять тренерів. Групи займаються у двох групах о 15.00 та о 15.45.

У неділю діти мають можливість займатись не 45 хвилин, а півтори години. Під час тренувань вони займаються спортивним розвитком, а у неділю просто бавляться та відпочивають у воді. 

На жаль, із тих списків, які у нас є, видно, що заняття відвідують лише 60-65% з усіх учасників. Програма повинна тривати до 1 грудня, але ми змушені продовжити її до 20 грудня через, те що будемо формувати додаткові списки дітей, які будуть займатись плаванням. Якщо хтось не може відвідувати заняття, потрібно дати можливість іншим».

Як повідомляв «ЩЛ», у Львові запрацював єдиний в Україні відкритий басейн для стрибків у воду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів