Депутати ЛМР ухвалили рішення облаштувати п’ять тимчасових майданчиків сміття

12:15 19 січня 2017 р.

Львівська міськрада вкотре звернулася до територіальних громад області та України з «проханням про укладення договорів щодо використання полігонів твердих побутових відходів, що розташовані на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць, для складування твердих побутових відходів, що утворюються на території Львова».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 19 січня, що її позачергова сесія Львівської ухвалила план екстрених заходів для недопущення виникнення надзвичайної екологічної ситуації на території Львова. «Ситуація з вивезенням відходів у Львові потребує вчинення невідкладних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації», – йдеться у відповідній ухвалі.

У зв’язку з цим Львівська міська рада вирішила облаштувати п’ять тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі Львова. міський голова Львова Андрій Садовий пояснив: «Такі майданчики не вирішать питання в комплексі, але дозволять зменшити напруження. Внаслідок брикетування, об’єм сміття зменшується в шість разів а його подальше обгортання промисловою плівкою робить ці брикети герметичними. У такому стані тверді побутові відходи значно легше транспортувати та легше знаходити місця для його складування. Є полігони, які готові приймати наше сміття лише в такому стані. Ми робимо такі станції в кожному районі міста, аби диверсифікувати навантаження на них».

Рішення ЛМР передбачає чіткий перелік адрес для облаштування тимчасових майднчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів в кожному районі міста. Зокрема, в Сихівському й Галицькому районах – вулиця Стрийська, 193, у Залізничному – вулиця Городоцька, 28, у Личаківському – вулиця Пластова, 13, у Шевченківському – вулиця Шевченка, 327г, у Франківському – вулиця Персенківка, 19.

Міська рада Львова також вкотре звернулась до територіальних громад Львівської області та України з «проханням про укладення договорів щодо використання полігонів твердих побутових відходів, що розташовані на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць, для складування твердих побутових відходів, що утворюються на території Львова». Про це повідомили сьогодні, 19 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів