Львівські десантники візьмуть участь у навчаннях «Common Challenge»

15:50 8 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Штаб десантно-штурмового батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України під командуванням комбата, майора Олега Баляса, буде тренуватися з 11 до 16 грудня на полігоні «Демба».

У прес-службі міністерства оборони України повідомили сьогодні, 8 грудня, що командування Литовсько-Польсько-Української бригади (ЛитПолУкрБриг) та офіцери штабів приданих батальйонів вже прибули на загальновійськовий полігон Збройних Сил Республіки Польща «Демба» для участі в сертифікаційному командно-штабному навчанні «Common Challenge». Зокрема, до маневрів залучено 18 українських офіцерів національної складової ЛитПолУкрБригу під керівництвом заступника командира цієї бригади – полковника Володимира Юданова.

Участь у навчанні «Common Challenge» візьме також штаб десантно-штурмового батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України під командуванням комбата – майора Олега Баляса. Полковник Володимир Юданов розповів: «Наразі ми прибули на полігон, розгорнули командні пункти бригади та приданих батальйонів і розпочали підготовку до цьогорічного підсумкового екзамену – сертифікаційного КШН «Common Challenge». Власне, навчання розпочнеться 11 грудня. Міжнародна сертифікаційна комісія, до складу якої входять військовослужбовці США, Польщі, Литви та України, згідно стандартів НАТО перевірить готовність командування багатонаціональної бригади до виконання широкого спектру миротворчих операцій. Це серйозний захід, і ми маємо кілька днів, щоб ще раз переглянути наші процедури, перевірити готовність особового складу та успішно скласти цей залік» 

Командно-штабне навчання «Common Challenge» триватиме з 11 до 16 грудня на загальновійськовому полігоні Збройних Сил Республіки Польща «Демба». За результатами участі в маневрах командування ЛитПолУкрБригу має набути повних операційних спроможностей, щоб виконувати місії та операції згідно з мандатом ООН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів