Мобілізував заброньованого робітника. Судили начальника ТЦК на Львівщині

12:16 12 квітня 2024 р.

Фото до новини

Радехівський районний суд Львівської області розглянув адміністративну справу щодо начальника місцевого ТЦК Василя Фери, який мобілізував на військову службу заброньованого працівника Молочної компанії «Галичина».

Полковника визнали винним у перевищенні повноважень та покарали штрафом у розмірі 17 тис. грн. Про це повідомляє  Zaxid.Net, пише DailyLviv.com.

За матеріалами справи, наприкінці січня працівник Молочної компанії «Галичина» самостійно прибув у районний ТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних, при цьому надав посадовцям військкомату витяг з наказу Мінекономіки про бронювання.

Водночас за даними державного реєстру призовників згаданий чоловік перебував у розшуку. Цього ж дня чоловіка скерували для проходження ВЛК, яка визнала його придатним до військової служби. За два дні йому виписали повістку, від якої він відмовився.

Читайте також: Смарт-мобілізація. 2 кліки - і ти вже в ЗСУ

Не зважаючи на це, начальник ТЦК включив згаданого військовозобов’язаного до наказу про призов за мобілізацією.

Під час перевірки факту бронювання Військова служба правопорядку скерувала запит до ТОВ «Молочна компанія «Галичина» та отримала підтвердження, що працівник включений до списку заброньованих та відповідно до наказу Мінекономіки мав відстрочку від проходження військової служби на пів року – з серпня до середини лютого 2024 року.

Читайте також: Мобілізація транспорту. ТЦК отримають від МВС дані про авто у власності громадян

Суд з’ясував, що начальник ТЦК, прийнявши рішення про призов заброньованого працівника, вчинив перевищення влади чи службових повноважень в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 172-14 КУпАП). Суд визнав начальника ТЦК винуватим у вчиненні військового адміністративного правопорушення і призначив штраф у розмірі 17 тис. грн. 

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за закон про мобілізацію

За урядовий проєкт закону №10449 проголосували 283 голосів депутатів з 226 необхідних. Посилення мобілізації, як визнає влада, потрібне, щоб забезпечити військовий облік максимальної кількості чоловіків та поповнити війська, які зазнали втрат за понад два роки повномасштабної війни з Росією.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів