Обласна комісія зобов'язала міськраду вивезти сміття зі Львова впродовж семи днів

13:00 25 січня 2017 р.

На вулиці Чукаріна у Львові 25 січня 2017 року

На вулиці Чукаріна у Львові 25 січня 2017 року
Фото: зі сторінки Ігоря Зінкевича в інтернет-мережі «Facebook»

У середу, 25 січня, у Львівській ОДА відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

У позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій взяли в середу, 25 січня, участь обласні та міські чиновники. зокрема – голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та міський голова Львова Андрій Садовий. 

Засідання комісії розпочалося із словесної перепалки між ними. Після засідання комісії очільник ЛОДА оприлюднив основні завдання, як вирішити сміттєве питання в місті.

Зокрема, Олег Синютка зазначив: «Ця комісія дуже важлива. Сьогодні ми з'ясували, що від міста не було звернень до керівників полігонів області щодо вивозу сміття зі Львова. Також з'ясувалось, що не було блокування вивозу сміття з міста.

Голова ЛОДА також повідомив: «Обласна комісія прийняла рішення зобов'язати керівників міста укласти угоди міста та керівник територіальних громад вивезти обсяги сміття, які нагромадились у Львові. Граничний термін вивезення сміття зі Львова – сім днів».

Олег Синютка додав: «Також обговорили питання рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Мають бути залучені кошти міста та держави, щоб вирішити сміттєве питання. Створена комісія, яка буде слідувати за повним вивезенням сміття зі Львова. Я сподіваюсь до наступного тижня вирішимо це питання».

Голова ЛОДА також запевнив, що комісія вирішить, куди саме вивозити сміття, на які обласні полігони, й повідомив, що міські чиновники не звертались до керівників полігонів, щоб забезпечити вивіз сміття із Львова. Натомість  очільник Львова Андрій Садовий стверджував, що спілкувався з мерами після комісії.

Міський голова запевнив: «Я одразу після комісії спілкувався з мерами міст, і вони сказали, що не готові приймати сміття зі Львова. Я питаю, чому ви цього не казали на засіданні? В мене таке враження, що у нас в державних чиновників вуха закриті. Добре, стояти з боку і спостерігати, добре, що хоч комісія зібралась.

Андрій Садовий також повідомив: «Є шість перевізників, з якими потрібно вести перемовини. Є біда, яку потрібно вирішувати. Мова йде про щоденний вивіз сміття. Кожного дня виникає проблема зі сміттям. Але потрібно розуміти, що полігон біля Львова працював 60 років, він вже вичерпав свої ресурси. Однак, я знаю, що в області теж критична ситуація, в Жовківського районі, Камянко-Бузькому, Городоцькому».

Про це повідомив сьогодні, 25 січня, кореспондент інформаційної агенції «УНН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів