Рада дозволила мобілізувати до лав ЗСУ ув'язнених

14:46 8 травня 2024 р.

Фото до новини

Засуджені за тяжкі злочини: умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство, за злочини проти основ національної безпеки мобілізації не підлягають

Верховна Рада дозволила деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до лав ЗСУ. Законопроєкт №11079-1 ухвалено у другому читанні 279 голосами.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко, пише DailyLviv.com.

«Я є співавтором цього законопроєкту. І я давно відстоював позицію, щоб увʼязнені за нетяжкі статті мають отримати право на захист своєї батьківщини і реєстрував відповідний законопроєкт. Треба дати можливість засудженими воювати, якщо вони хочуть», - написав Гончаренко.

Читайте також: Закон про мобілізацію. Чи підлягають призову студенти та викладачі

Депутат звернув увагу, що засуджені за тяжкі злочини: умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство, за злочини проти основ національної безпеки, не будуть мобілізовані.

У пояснювальній записці законопроєкту зазначається, що проєкт Закону «розроблено з метою визначення правових та організаційних засад залучення до військової служби громадян, яким призначено покарання за вчинення злочинів у вигляді обмеження волі або позбавлення волі».

Читайте також: Мобілізація транспорту. ТЦК отримають від МВС дані про авто у власності громадян

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів