Сьогодні Львів прибирали вже 36 одиниць техніки (відео)

16:10 7 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: photo-lviv.in.ua

Їх вік – поза 30 років, а закуплені цього року міськрадою заблоковані казначейством.


Відео: lvivadm

Прес-служба міської ради інформує сьогодні, 7 грудня, в повідомленні «Станом на 7 год ранку місто прибирало 36 одиниць техніки»

«Як повідомили на «гарячій» лінії міста, сьогодні станом на 07.00 год ранку у місті працювало 36 одиниць техніки. Відтак, до прибирання було залучено 24 піскорозкидувачі, 5 навантажувачів та 7 тракторів.

У Галицькому районі працювало 3 піскорозкидувачі та 2 трактори, у Франківському – 5 піскорозкидувачів, 1 навантажувач та 2 трактори, у Залізничному – 4 піскорозкидувачі, 1 навантажувач, у Шевченківському – 4 піскорозкидувачі, 1 навантажувач, у Личаківському – 4 піскорозкидувачі, 1 навантажувач, 1 трактор, у Сихівському – 4 піскорозкидувачі, 1 навантажувач та 2 трактори. 

«Наразі у нашому районі працюють трактори. Зранку залучали до роботи 4 піскорозкидувачі. Якщо з обіду буде морозяна погода і продовжуватиме падати сніг, будемо знову залучати піскорозкидувачі, аби максимально посипати піскосуміш на перехрестях та підйомах», – розповіла Ірина Гримак, в.о. голови Залізничної районної адміністрації. 

«У нас працювало зранку 4 піскорозкидувачі на магістральних вулицях. Зараз їх задіяли на внутрібудинкових дорогах. Використали 64 кубометри піскосуміші. З обіду будемо задіювати ще 4 підмітальні машини та МТЗ, аби максимально порозчищати вулиці від снігу, потім ще раз підуть піскорозкидувачі», – розповіла Ірина Маруняк, голова Сихівської районної адміністрації». 

Натомість у повідомленні «На сьогодні 40 одиниць техніки щодня готові виїжджати на прибирання», – А.Садовий» прес-служба ЛМР цитує міського голову Львова:

«Комунальні служби міста працюють, аби забезпечити активне прибирання вулиць від снігу. Як розповів сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні, щодоби до прибирання залучають приблизно 40 одиниць техніки. За необхідності, буде залучено більшу кількість снігоприбиральної техніки. 

«В п’ятницю, в ранковий час пік, коли люди виїжджали на роботу, випав сніг. До 10 год ранку цей сніг ми прибрали. На сьогодні в місті 40 одиниць техніки кожного дня готові виїжджати на прибирання. На жаль, вік цієї техніки – поза 30 років. Пам’ятаючи снігопади, які були на весні, ми прийняли рішення цього року додатково закупити 37 одиниць техніки. Виділили з бюджету 18 млн. 800 тис. грн. Ці кошти казначейство блокує. І основна кількість техніки до Львова ще не поступила. Будемо робити все можливе, щоб техніка була у Львові і ми були готові до різних ситуацій», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Натомість вчора прес-служба міської ради інформувала в повідомленні «На вихідних для прибирання міста чергуватиме більше техніки»:

«Як запевнив Валерій Самойленко, начальник відділу благоустрою, чергування снігоприбиральної техніки відбувалося цілодобово впродовж 2 тижнів. Водночас цими вихідними кількість одиниць техніки для чергування збільшать. 

«Станом на 8 год. ранку в місті працювали 31 одиниця техніки, зокрема: 23 піскорозкидувачі, 7 підмітальних тракторів і машина, яка прибирала центральну частину міста. На жаль, техніка не встигла повністю охопити все місто, оскільки якісно обробити вулично-дорожню мережу протиожеледними матеріалами з тією технікою, яка в нас наявна, а ми говоримо про піскорозкидувальні машини, необхідно близько 3-4 год. Снігу випало багато, тому цей термін зріс», – зазначив Валерій Самойленко

Найпроблемнішими ділянками, як стверджує В. Самойленко були мости і підйоми-спуски. Відтак, комунальники на вихідні збільшать кількість техніки на чергуванні та врахують ті недоліки, які були сьогодні. 

«Наявної техніки недостатньо, щоб повністю задовольнити потреби міста. Казначейство блокує виплати підприємствам, з якими укладено договори про надання піскорозкидувальних машин. Натомість в достатній кількості є піскосуміші, близько 5 тис. м. куб, цього об’єму повинно вистачити на весь зимовий період», – додав Валерій Самійленко. 

Нагадаємо, комунальні підприємства «ШРП», які виконують роботи з санітарної очистки вулиць та мають на балансі снігоприбиральну техніку, мають заборгованість із виплати заробітної плати у зв’язку із непроплатами казначейства. Зарплата не виплачена ще за жовтень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів