За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

14:21 3 травня 2024 р.

Фото до новини

Солдати однієї з військових частин впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення.

До суду передали обвинувальний акт щодо трьох депутатів Київської міськради. Їх обвинувачують в ухиленні від військової служби.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише DailyLviv.com.

Слідчі встановили, що солдати однієї з військових частин впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення. Троє з них мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради.

Окрім того, за даними ДБР, керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню липового «відрядження» фігурантам.

Читайте також: З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

Слідство запевняє, що до оборудки був залучений і командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією.

Трьох депутатів Київської міськради та помічника депутата обвинувачують в ухиленні від несення обов’язків військової служби, вчинене групою людей за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). За цими статтями загрожує до 10 років за ґратами.

Керівника апарату Київської міської військової адміністрації обвинувачують у сприянні в ухиленні від військової служби. А командира військової частини обвинувачують у перевищенні службових повноважень (ст. 426-1 КК України).

Читайте також: На Львівщині лікар допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

За інформацією ЗМІ, йдеться про Олега Левченка («Європейська солідарність»), Ігора Хацевича («Європейська солідарність»), Михайла Терентьєва («Удар») та Олексія Шпака.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів