Макрон запропонує світове перемир’я на час Олімпіади

12:31 15 квітня 2024 р.

Фото до новини

Президент Франції Емманюель Макрон заявив про свою ініціативу щодо припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, у тому числі у війні в Україні, на час проведення Олімпійських ігор та розраховує на допомогу лідера Китаю у цьому питанні.

Макрон у великому інтерв’ю RMC і BFMTV щодо майбутніх Олімпійських ігор, які приймає Франція, яке цитує "ЄП", пише DailyLviv.com.

 "Лідер Китаю через кілька тижнів приїде до Парижа. Я його попросив допомогти. У 2022 році перед нами теж стояло таке завдання перед зимовими Олімпійськими іграми, які приймав Китай… Тож це також може стати дипломатичним моментом задля миру".

Читайте також: Макрон не просуває ідею відправлення військ в Україну - польське ЗМІ

Макрон зазначив, що спробує докласти максимум зусиль для "олімпійського перемир’я", уточнивши, що має на увазі і війну між Ізраїлем і ХАМАС, і війну Росії проти України, і війну в Судані.

Він сказав, що хоче з цією метою залучити багатьох партнерів.

Також президент розповів, що Франція впевнена в успішній церемонії відкриття Олімпіади на річці Сена у липні, але має запасні варіанти на випадок, якщо цього вимагатиме безпекова ситуація.

Нагадаємо, у лютому Макрон заявив про створення оборонної коаліції для України. У межах нової коаліції планується постачати ракети середньої та великої дальності, а також бомби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів