У Львові на маршрут виїхав 10-й низькопідлоговий трамвай «Електрон»

14:48 15 квітня 2024 р.

Фото до новини

Усі трамваї були придбані за підтримки європейського банку.

У понеділок, 15 квітня, у Львові на маршрут запустили останній, десятий, низькопідлоговий трамвай «Електрон», придбаний за кошти Європейського інвестиційного банку. Він курсуватиме за маршрутом №8, що сполучає мікрорайон Сихів із центром міста. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише DailyLviv.com.

«Підбиваємо підсумки співпраці з Європейським інвестиційним банком. Запустили на маршрут десятий низькопідлоговий трамвай “Електрон”. Усі трамваї були придбані за підтримки Європейського банку», – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, оновлення рухомого складу ЛКП «Львівелектротранс» стало можливим завдяки участі Львова у проєкті «Міський громадський транспорт України», що є рамковим кредитом від ЄІБ. В межах проєкту місто отримало 17,4 млн євро кредиту на закупівлю десяти п’ятисекційних трамваїв. Контракт на постачання цих трамваїв ЛКП «Львівелектротранс» уклало у вересні 2020 року, а перший з них місто отримало у грудні 2021 року. Нові трамваї «Електрон» курсують переважно за маршрутом №8.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів