Столтенберґ оголосив про збільшення постачання зброї в Україну

17:25 29 квітня 2024 р.

Фото до новини

На спільній конференції з українським лідером Єнс Столтенберґ зазначив, що країни НАТО є основним постачальником зброї в Україну.

Єнс Столтенберґ оголосив про збільшення постачання зброї в Україну. Генеральний секретар НАТО перебуває в Києві. Там він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, пише DailyLviv.com.

На спільній конференції з українським лідером Єнс Столтенберґ зазначив, що країни НАТО є основним постачальником зброї в Україну. Водночас він підкреслив, що перебої з постачанням серйозно вплинули на ситуацію на фронті. Він пообіцяв, що ситуація зміниться.

«Росіяни місяцями домінували в Україні за кількістю боєприпасів. Українці змогли збити менше російських ракет і безпілотників, але це також означало, що росіяни просунулися вперед на лінії фронту. Але для України ще не пізно здобути перемогу. Подальша підтримка вже  у дорозі», — наголосив генсек НАТО.

Він також нагадав, що США схвалили новий великий пакет допомоги на суму понад 60 мільярдів доларів. Столтенберґ додав, що ця допомога включатиме засоби протиповітряної оборони й артилерійські боєприпаси. Велика Британія також оголосила про найбільше постачання, що включає десятки катерів, сотні транспортних засобів, тисячі ракет і мільйони боєприпасів. Німеччина, тим часом надасть додаткову систему «Патріот», наголосив генсек НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів