Аварійні вимкнення електроенергії на Львівщині. У ЛОВА прокоментували ситуацію

11:15 18 квітня 2024 р.

Фото до новини

Жителів області закликають допомогти енергосистемі.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Після останніх ракетних ударів, українській енергосистемі важко втримати баланс виробництва та споживання електроенергії.

Про це повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

«Щоб не довелося застосовувати погодинні відключення, будь ласка, не вмикайте енергомісткі електроприлади з 19:00 до 22:00. Обмежте одночасне увімкнення таких приладів. Також вимкніть з розеток усі прилади, якими не користуєтесь, а для освітлення застосовуйте енергозберігальні лампи, – зазначив він.

Йдеться про такі енергомісткі прилади: кондиціонер, електрочайник, порохотяг, бойлер, обігрівач, праска, пральна машина, мікрохвильова піч, електропіч.

«Про аварійні відключення електроенергії у Львівській області наразі не йдеться, енергетики роблять все, що можуть, щоб до цього і не дійшло, але кожен та кожна з нас також має допомогти енергосистемі», – наголосив Андрій Годик.

Учора голова Держенергонагляду України Руслан Слободян в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив, що лише в одному регіоні України вимикають енергопостачання споживачів.

Також учора в Укренерго попередили, що 18 квітня в Україні обмежать енергопостачання​​ промислових споживачів.

За словами гендиректора енергетичної компанії YASNO Сергія Коваленка, сьогодні в Україні може не вистачити генерації та імпорту електроенергії.

Читайте також: Львівські синоптики попереджають про сильний заморозок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів