У Львівській і Волинській областях споруджують другий рівень захисту на енергетичних підстанціях

22:44 27 квітня 2024 р.

Фото до новини

Посилення захисту енергетичних об’єктів засобами ППО і РЕБ не убезпечує їх від частини ударів російських ракет і дронів.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише DailyLviv.com. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях.

Читайте на цю тему: Минулої ночі пошкоджено обладнання чотирьох теплоелектростанцій (фото)

«Ворог активізував атаки на цивільні енергетичні об’єкти. Цієї ночі ми знову зазнали втрат в енергосистемі. Оперативно відновлюємо пошкоджене. Дякую енергетикам за важку працю», — зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль повідомив, що Україна домовилася з країнами-партнерами, які мають аналогічне енергетичне обладнання, про його поставки. Ця допомога, за його словами, вже надходить.

«Також посилюємо захист енергетичних об’єктів засобами ППО і РЕБ. Попри це, частина ракет і дронів російських терористів все ж досягає цілей. Тому мусимо бути свідомими й споживати електроенергію відповідально», — відзначив Прем’єр-міністр.

Як зауважив голова Уряду, профільні міністерства працюють над тим, щоб поставити у прифронтові регіони так звані децентралізовані джерела електроенергії: газові турбіни, когенераційні установки, модульні котельні.

«Децентралізація енергосистеми — один із найдієвіших способів зробити її менш вразливою для російських ракет і дронів», — підкреслив Денис Шмигаль.

Читайте такожРосія вдарила по критичній інфраструктурі на Прикарпатті

У Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об'єкти

Росія вночі била по об'єктах енергетики у трьох областях

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів