Як 112 років тому у Львові пластуни склали присягу

15:51 13 квітня 2024 р.

Фото до новини

Пташатам і новакам пов'язали хустки.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Сьогодні, 13 квітня, пластуни Львова зустрілися на урочистому церемоніалі з відзначення дня першої Пластової присяги. Це щорічна акція, присвячена заснуванню найбільшої молодіжної організації України Пласт. Цього року організація святкує свою 112-ту річницю.

Від громади міста пластунів привітала заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич, яка вручила подяки п’ятьом пластунам. Подяки отримали члени Львівської міської молодіжної громадської організації «Станиця Львів Пласту – Національної скаутської організації України» Ольга Фегецин - гніздова та засновниця гнізда ч.44 «Джбан карпатських чарів», Євген Миколишин - гніздовий та засновник гнізда ч.1 «Лицарі Дивосвіту», Денис Шимоняк - гніздовий та засновник гнізда ч.9 «Приблуди Горобиної ночі», Юлія Кормош – референтка булави пташат у складі Станичної пластової ради. А також Ольга Кальбус - крайова референтка уладу пластунів пташат у складі Крайової пластової ради Національної скаутської організації України  Пласт. 

Під час святкування також відбулися такі урочисті пластові церемоніали: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність.

Днем народження організації вважається саме день складання першої Пластової присяги на вірність Богові та Україні. Подія вперше відбулась у Львові 12 квітня 1912 року. Ця ініціатива відображає єдність пластунів по всьому світу та відданість принципам, традиціям та цінностям руху. Сьогодні, в часі війни, пластова присяга є пам'яттю про тих, хто віддав своє життя за батьківщину, і обіцянкою майбутнім поколінням боротися за незалежність України.

Учора,  12 квітня, пластуни відвідали Личаківське кладовище та віддали шану друзям, які не зломили своїх присяг та поклали життя за волю України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів