Фестиваль «Велика коляда» у Львові в будні – з 19-ї години, по суботах – з 14-ї, по неділях – зі 16-ї (відео)

21:07 14 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: md-eksperiment.org

Триватиме він у храмі Пресвятої Євхаристії на площі Музейній до 26 січня.


Відео: Католицький Оглядач

XV щорічний фестиваль «Велика коляда», метою якого є збагачення духовно-культурного рівня мешканців і гостей міста Львова та збереження духовної спадщини й християнської Різдвяної традиції українського народу, розпочався в 2014-му 7 січня. Загалом цього року в ньому візбмуть участь близько 65 колективів. Організатори фестивалю розповіли також про нього:

«Ідейним натхненником організації фестивалю був настоятель храму Пресвятої Євхаристії і голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Йосиф Мілян (сьогодні – єпископ-помічник Київської архиєпархії). Благородну справу підтримав теперішній настоятель о. Юрій Васьків.

Ще з перших фестивальних гала-концертів звучали відомі аранжування колядок у виконанні всіх учасників «Великої коляди». Довкола фестивалю об’єднуються диригенти, композитори, звучать прем’єри. У 2005 році зародилася ідея написання творів спеціально для фестивалю. 

У 2011 році започатковано тематичну концепцію фестивалю – концерти певної етнографічної місцевості України. У храмі лунали різдвяні твори з Лемківщини, Гуцульщини, Полісся.

Пошуки самобутніх колективів, співпрацю з ними успішно налагоджує Надія Дзвоник, режисер усіх гала-концертів та їх незмінна ведуча. Якщо у першому фестивальному гала-концерті взяли участь чотири творчі колективи, то у десятому їх було 77. Такому стрімкому зростанню фестиваль завдячує усім, хто щиро вболіває за збереження і примноження українських різдвяних традицій».

Більш детальна програма заходів фестивалю – на його сайті. Про це повідомляє сьогодні, 14 січня, прес-служба міської ради.

«ЩЛ» анонсував цей захід повідомленням «Завтра з 14:00 у Львові – фестиваль «Велика коляда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів