600-грамове немовля у Львові виходжували 119 днів

13:19 21 квітня 2024 р.

Фото до новини

Після майже 4 місяців боротьби за життя дівчинку успішно виписали додому.

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі народилася дівчинка з вагою 600 грамів на 26 тижні гестації. Батьки назвали дівчинку Владислава-Марія. 

Як зазначають лікарі Львівського перинатального центру, малюки, які з'являються на світ раніше 28 тижня, потрапляють в категорію діти з екстремально малою масою тіла. Вага при народженні також відіграє важливу роль — що вона менша, то більше догляду у виходжуванні знадобиться.

У дитини була критично мала маса тіла, вона не могла дихати самостійно. Дівчинку терміново госпіталізували в умовах транспортного кювеза з дотриманням теплового ланцюжка, забезпечуючи апаратну вентиляцію легень, до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Там вона перебувала під цілодобовим наглядом медиків впродовж 75 днів, а потім ще 44 дні — на другому етапі виходжування.

Впродовж лікування дівчинка безоплатно отримувала абсолютно всі необхідні медикаменти, серед них екзогенний сурфактант Куросурф, антибактеріальна терапія та інші дорогі ліки.Також з перших днів життя крихітка харчувалася донорським молоком з банку грудного молока.

Дитина 44 дні отримувала допоміжну респіраторну підтримку, пізніше ще 45 днів перебувала на високопотокових канюлях та на вільному потоці кисню через маску. Щоб вберегти зір дівчинки, на 85 добу життя їй провели операцію лазерної корекції сітківки обох очей. 

Після майже 4 місяців боротьби за життя, на 119 добу Владиславу-Марію успішно виписали додому з вагою 2440 грамів та зростом 42 сантиметри. Надалі за здоров'ям дівчинки спостерігатимуть лікарі відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей.

«Бажаємо Владиславі-Марії зростати здоровою, сильною та щасливою, щоб майбутнє дарувало лише яскраві та щасливі моменти в мирній рідній Україні», – побажали фахівці закладу. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів