Азаров заявив: якби асоціювалися з ЄС, то збанкрутували б

19:59 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Прем’єр твердить, що підписання угоди з Євросоюзом «подарувало» б українцям до Нового року соціальний колапс.

Глава уряду Микола Азаров заявив на засіданні уряду в середу, що Україну в разі підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом уже найближчими місяцями очікував би соціальний колапс і банкрутство. Дослівно ж він сказав із цього приводу: «Давайте змоделюємо, як би розвивалися події, якби не було цих домовленостей (між президентами України та Росії - ІФ), якби приблизно місяць тому ми не прийняли важке, але необхідне рішення – припинити процес підписання угоди (з ЄС - ІФ), відкласти його».

Прем'єр спрогнозував також, що після декількох днів «гучних аплодисментів» з приводу підписання Україну «накрила б жорстока реальність»: «Уже сьогодні ми були б змушені піти на вимоги Міжнародного валютного фонду, а саме: вдвічі підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги; різко знецінити національну валюту (до речі, все, поставили крапку на цьому); скоротити витрати бюджету до мінімуму; скасувати державну підтримку сільського господарства; заморозити зарплати і пенсії та соціальні допомоги, а іноді й скоротити їх».

При цьому Україна, за словами Азарова, продовжувала б платити надмірну ціну за газ, почали б закриватися підприємства, серед зими почалося б відключення опалення українських міст. «Що очікувало б Україну? Я відверто питаю, що очікувало б Україну? Відповідь очевидна – банкрутство і соціальний колапс. Ось який новорічний подарунок чекав би на народ України в цьому випадку», – підсумував прем'єр. Про це повідомляє сьогодні, 18 грудня, «Інтерфакс-Україна».

Натомість у блозі на своєму персональному сайті Микола Азаров написав у середу: «Уряд і президент України продовжують євроінтеграційний курс».

Однак одразу ж після цього прем'єр додав: «Але передусім ми всі повинні діяти та підписувати які-небудь угоди й домовленості в інтересах України та її народу». Про це повідомляє сьогодні, 18 грудня, також «Інтерфакс-Україна».

Але ж якщо Азаров справді вважає, що Україна збанкрутувала б унаслідок асоціації з ЄС, то навіщо тоді запевняє, що, за його словами, «уряд і президент України продовжують євроінтеграційний курс»? Невже справді нібито не розуміє, що асоціація з ЄС якраз і є євроінтеграцією? І невже керівник уряду справді не усвідомлює, що вже ніхто не повірить після його заяви про нібито банкрутство України внаслідок асоціації з ЄС, що «уряд і президент України продовжують євроінтеграційний курс», бо вважатимуть заяву про це окозамилюванням для заспокоєння обурених зривом євроінтеграції співгромадян?

Як інформував «Щоденний Львів», обіцянкою «не повторювати помилок» Янукович зрікся ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів