Кіровограду продовжили життя в інтернеті

15:48 12 квітня 2024 р.

Фото до новини

З 1 травня 2024 п'ять географічних доменів переходять на українську, але це рішення половинчасте.

Про це повідомив Hostmaster LLC, пише DailyLviv.com.

З метою гармонізації доменного простору України та підвищення розпізнаваності українських доменів, змінено правила реєстрації деяких публічних доменів. 

З 1 травня припиняється реєстрація нових доменних імен у таких доменах:

chernigov.ua; chernovtsy.ua; khmelnitskiy.ua; kirovograd.ua; rovno.ua.

Вже зареєстровані доменні імена в цих доменах продовжать працювати без обмежень. Всі операції з наявними доменними іменами будуть виконуватись без змін (трансфер, продовження, відновлення, тощо).

Натомість нові реєстрації будуть проводитись лише в доменах, які відповідають назвам обласних центрів та чинним правилам транслітерації українського алфавіту латиницею:

chernihiv.ua; chernivtsi.ua; khmelnytskyi.ua; kropyvnytskyi.ua; rivne.ua

Для парних доменів (rivne.ua - rovno.ua, kropyvnytskyi.ua - kirovograd.ua, тощо) зберігається принцип дзеркальності, тобто для кожного реєстранта доменного імені в застарілому домені автоматично резервується однойменне ім'я у відповідному українському домені. Наприклад, реєстранту домену "example.rovno.ua" буде зарезервоване ім'я "example.rivne.ua".

Цей принцип також стосується зміни реєстратора чи реєстранта — якщо ім'я існує в обох доменах, зміни в одному з доменів вимагають одночасних змін у дзеркальному.

Ці заходи вживають для забезпечення прозорості та запобігання можливим зловживанням у доменному просторі.

Наша мета — зробити український доменний простір більш впізнаваним та доступним, одночасно зберігаючи безперервність використання наявних доменів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів