Комендант Майдану скликає його оборонців (відео)

18:46 15 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/andriy.parubiy

Нардеп Андрій Парубій важає, що сьогодні вночі «є висока ймовірність штурму».


Відео: 5 канал

Комендант Майдану, народний депутат Андрій Парубій, повідомляє сьогодні, 15 січня, на своїй сторінці в мережі «Facebook»:

«Друзі! Кияни! Чоловіки! 

Сьогодні ввечері і вночі треба бути на Майдані. 

Є висока ймовірність штурму.

Чим більше нас буде, тим легше захистити Майдан.

Власників авто закликаємо паркуватись перед барикадами. 

План дій повідомимо зі сцени Майдану».

Натомість «Радіо Свобода» інформує в середу в повідомленні «На Євромайдані оголосили мобілізацію через можливість штурму»:

«У ніч із 15 на 16 грудня можливі провокації на самому майдані Незалежності. Про це повідомив народний депутат від фрації «Батьківщина» Андрій Парубій у коментарі «Радіо Свобода».

«План полягатиме у тому, – говорить Парубій, – щоб спровокувати внутрішнє протистояння на Майдані, а «Беркут» і спецпідрозділи внутрішніх військ були використані для наведення порядку».

Парубій зазначив, що сьогоднішні заяви Олени Лукаш про правомірність фізичного впливу правоохоронців на мітингувальників і насильницький характер акцій та рішення Окружного адмінсуд про заборону проведення акцій протесту у центрі Києва до 8 березня 2014 року свідчать про ймовірну інформаційну підготовку до штурму Євромайдану. Також Андрій Парубій заявив, що навколо Майдану збільшується кількість спецпризначенців та бійців внутрішніх військ.

КМДА у позові до УДАРу, «Батьківщини», ВГО «Народна солідарність за соціальний захист та взаємодопомогу» та чотирьох фізичних осіб попросила суд встановити обмеження на мирні зібрання (пікетування, піші ходи, демонстрації, мітинги, збори тощо). Заборонити зібрання попросили на Європейській і Михайлівській площах, у парку Шевченка, на майдані Незалежності та усіх прилеглих до них вулицях».

Як повідомляв «Щоденний Львів», на Майдані оголошено мобілізацію у зв’язку із загрозою силового розгону Майдану 16 січня нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами, який анонсували «регіонали» Добкін і Царьов, в середу, 15 січня, до центру Києва знову стягують «Беркут» і ВВ, причому МВС погрожує «застосовувати силу й спецзасоби», нардеп Анатолій Гриценко оприлюднив план нічного штурму Майдану, але його активіст Зорян Шкіряк запевняє, що на ньому готові до відсічі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів