З території ліцею на Львівщині вночі вкрали квітуче дерево-магнолію

22:36 11 квітня 2024 р.

Фото до новини

Крім магнолії, викопали кущі гортензій та гібіскусів.

Про це повідомили на сторінці навчального закладу у Facebook, пише DailyLviv.com.

"Ранок 10 квітня 2024 року у ліцеї №16 розпочався з шокувального факту: з території нашого ліцею (центральний вхід) викопали та викрали дерево-магнолію, кущі гортензії та гібіскусів.

Все це відбувалося о 00.50 і зафіксовано на камеру відеоспостереження.

Про цей факт вже повідомлено компетентні органи", - йдеться в дописі.

Читайте також: У Львові висаджують подаровані дереваЗа словами директорки ліцею, адміністрація та учні щороку власними силами висаджують рідкісні дерева та квіти. Відтак подвір’я школи прикрашають сакури, гібіскуси, клумби з голландськими тюльпанами та, до сьогодні, – квітуча магнолія.

Дерево було посаджене кілька років тому. Воно добре прижилось на подвір’ї школи та рясно цвіло.

"Ми щороку намагаємось висаджувати все більше зелених насаджень на нашому подвір’ї. Кожне деревце висаджували випускники нашого ліцею. Для нас це пам’ять та історія. Тому адекватних слів, щоб висловити почуття від скоєного просто немає" – наголосила директорка ліцею Наталія Чайковська.

Читайте також: Магнолії, форзиції, рододендрони, еріки, тюльпани, гіацинти. У Львові квітне один з найстаріших садів Східної Європи (відео)

Довідка

Ліцей №16 ім.Ю.Дрогобича є правонаступником Дрогобицької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №16,  яка введена в експлуатацію у вересні 1981 року. Форма власності: комунальна.

У ліцеї навчається понад 1100 учнів. У 16 класах зі 42 поглиблено вивчають англійську мову. Навчально-виховний процес здійснює педколектив з 98 осіб.

Ліцей обладнано 60 навчальними кабінетами, 2 спортивними та 1 актовою залами. Наявний стадіон з біговими доріжками, волейбольним майданчиком та смугою перешкод. Обладнаний спортивний майданчик зі штучним покриттям. Є тир для занять зі стрільби на уроках Захисту України.

За 40 років свого існування освітній заклад випустив 2625 одинадцятикласників.

Сьогодні понад 40 випускників, які навчалися у спецкласах з поглибленим вивченням англ.мови, є викладачами інституту іноземних мов ДДПУ та інших вишів. 

Читайте також: Учителі та батьки учнів львівської школи погрожують перекрити трасу Київ - Чоп (відеотрансляція)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів