Шукати:

Середа, 9 жовтня 2002 року.
Новини
[8.10.2002]
- Гра у війну для дорослих вартістю 1 млн. доларів
- На сесії Львівської обласної ради опозиція вимагала телеефіру
- Кіношники пікетують обласну владу
- Депутати-економісти подивляться на життя українських вільних економічних зон
- Делегація Світового банку у Львові узгоджує умови кредитування міського водного господарства
- Львівські вчителі 15 жовтня розпочнуть акцію протесту
- Спорт: Карпати - Ворскла - 3 : 0


Командувач об'єднаного Південно-Східного командування НАТО
Німецький гелікоптер UH-1
Гра у війну для дорослих вартістю 1 млн. доларів
7 жовтня розпочалися міжнародні навчання «Спільне випробування-2002», рівних яким за масштабами у Західному оперативному командуванні ще не було.
У навчаннях беруть участь 17 країн, 12 з яких є членами НАТО. Залучається 812 автомашин, 278 причепи, 27 одиниць бронетанкової техніки. Понад 3 тис. військовослужбовців братимуть участь у стрільбах та батальйонних навчаннях, стрибатимуть з парашутом і виконуватимуть різноманітні завдання із застосуванням армійської авіації. Для цього до Яворова з бази НАТО у Німеччині перекинули навіть 4 гелікоптери UH-1.
Вперше на церемонії відкриття навчань були тільки невеличкі загони військовиків-учасників навчань; всі, хто прибув на полігон, просто не помістилися б на плацу. Сорок хвилин оркестр виконував гімни держав, які взяли участь у “Спільному випробуванні”. Потім до присутніх звернулися командувач Західного оперативного командування генерал-полковник Сергій Чернілевський і командувач об’єднаним Південно-Східним командуванням НАТО в Європі Октар Атаман.
«Спільне випробування» обійшлося Альянсу в 1 млн. доларів, причому, 220 тис. пішло на оплату комунальних послуг, пального і техніки, які надала українська сторона. Генерал Чернілевський однак зазначив, що грошей на цих навчаннях Україна не заробляє - «заробляє міжнародний авторитет і повагу». Октара Атамана запитали, чи не є спільні навчання ще одним кроком до вступу України в НАТО. Він відказав: «Я людина у формі і не можу відповідати на запитання, які стосуються політики».
Прості військові були відвертішими. Командир британських зв’язківців майор Алан Хіл зізнався, що дуже стурбований ситуацією на Близькому Сході. «Ми воюватимемо там, куди нас пошлють, однак професійні вояки, на відміну від політиків, не люблять війни», - зізнався він. Солдати і офіцери, які потрапили на Яворівський полігон, проводять на навчаннях по цілому світу щонайменше шість місяців на рік. Капітан Кемпбелл зі Сполучених Штатів розповів, що взагалі не був вдома вже три роки. Весь цей час він служив на американських базах у Тунісі та Угорщині.
Ігор Конечний, старший лейтенант аеромобільного полку, що базується у Хирові, на таких навчаннях не вперше. Він добре вивчив натовців і стверджує, що вони випереджають нашу армію хіба що за кількістю і складністю техніки.
- Наші гелікоптери, хоч і не нові, та можуть не гірше від натовських виконувати бойові завдання, - сказав він. - А от зброя у нас краща і люди витриваліші. Якщо натовці всюди їздять на машинах і деколи не можуть дати собі ради без них, то у нас кажуть так: «Є машина - добре, а нема - іще краще!»

Директора Львівського телебачення Ярослава Климовича на сесії
На сесії Львівської обласної ради опозиція вимагала телеефіру
Вчора 8 жовтня Четверта сесія Львівської обласної ради була під загрозою зриву. Більшість депутатів виступили за пряму трансляцію роботи сесії, а директор Львівського телебачення Ярослав Климович пояснив, що це неможливо через борг облради за попередні трансляції у розмірі 60 тисяч гривень. Окрім того, немає підписаної угоди між обласною радою і ЛТБ. Натомість депутати нагадали, що такі трансляції раніше відбувались. Піддавшись на вмовляння голови облради Михайла Сендака та низки депутатів переважно від фракції Наша Україна, Ярослав Климович пообіцяв відновити вечірні трансляції засідання обласної ради. 70 депутатів підтвердили таке рішення. Через важливість питань порядку денного, депутати вирішили приступити до їх розгляду. Зокрема, розгляд питання про причини трагедії на скнилівському летовищі 27 липня.


Кіношники пікетують обласну владу
7 жовтня працівники Галицького центру кіномистецтва розпочали безстрокове пікетування Львівської облдержадміністрації. Вони виступають проти продажу кінотеатру ТзОВ “Кіномакс”.
“Серіал” протестів кіношників із пікетами та судами тягнеться вже кілька років. Понад два роки триває судовий процес між двома власниками. Кінотеатр вже має кількох інвесторів, і для того щоб він склав гідну конкуренцію “Кінопалацу”, треба лише кілька місяців. Однак через суди ремонт відійшов на другий план.
До пікетувальників вийшов заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Мельник, який пообіцяв взяти до уваги їхні вимоги. За словами директора Галицького центру кіномистецтва Федора Макуловича, пікет триватиме доти, доки ці вимоги не будуть виконані. А на третій день обіцяють оголосити голодування.

Депутати-економісти подивляться на життя українських вільних економічних зон
Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій протягом 9-11 жовтня проведе виїзне засідання в Яворівському районі Львівської області на тему «Про практику реалізації законодавства з питань вільних економічних зон та територій пріоритетного розвитку зі спеціальним режимом інвестиційної діяльності». Яворівський район довгий час перебував у напруженій соціально-економічній та екологічній ситуації. Промисловість цього району формувалась за рахунок 11 підприємств, найбільшим серед них було Яворівське державне гірничо-хімічне підприємство «Сірка». Питома вага промислового виробництва продукції сірчаним комбінатом в загальному обсязі складала 80 відсотків. У зв"язку з призупиненням сірчаного виробництва вивільнилась потужна виробнича інфраструктура (вартість основних фондів 900 млн. грн.), залишилось без роботи біля 30 тисяч працездатного населення. Крім того, військовий полігон, який займає третю частину території району, використовує інженерно-комунікаційну структуру, але не задіяний як податкова база району. Тому основною метою реалізації спеціальної економічної зони «Яворів» є забезпечення умов для розвитку регіону шляхом підтримки діючих виробництв і створення нових, забезпечення населення робочими місцями, вирішення соціальних проблем та відпрацювання сучасних форм економічних відносин за рахунок активізації інвестиційних процесів. За словами голови районної державної адміністрації Лукашика, сьогодні Яворівщина переходить у категорію районів із стабільними темпами зростання у всіх сферах економіки. Згідно з бізнес-планами, сума задекларованих інвестицій складає 230 млн. дол. США. Суб’єктами СЕЗ «Яворів» реалізовано інвестицій на загальну суму 87 млн. дол. США (для порівняння - за 1990 - 1999 роки в економіку району інвестовано лише 2,3 млн. дол. США). Частка іноземного капіталу складає 50 відсотків.

Делегація Світового банку у Львові узгоджує умови кредитування міського водного господарства
У понеділок до обласного центру прибула делегація Світового банку на чолі з керівником представництва Грегорі Еджейчаком. Два дні триватимуть переговори з міською владою та комунальним підприємством "Львівводоканал" щодо узгодження умов надання кредиту в 24 мільйони американських доларів на реконструкцію водопостачання міста. Представники Світового банку приїхали до Львова, аби досягнути компромісу з міською владою щодо умов надання кредиту. Нагадаємо, нещодавно влада Львова заявила, що структура кредиту є недосконалою, та й повернути його через 20 років з відсотками для міста буде неабияким тягарем. Як пояснив консультант проекту з представництва Світового банку в Україні Ігор Корабльов, банк розгляне всі критичні зауваження експертів та ще раз пояснить умови проекту, аби в четвер депутати міської ради дали згоду на отримання кредиту, проте в жодному разі банк не має за мету нав'язати цей проект. На думку заступника директора "Львівводоканалу" Лева Гіппа, кредит таки потрібно взяти, оскільки згідно з умовою угоди виплата відсотків залежить від ставки СБ на Лондонській валютній біржі, а вона наразі опустилася до 2%, до того ж, заодно з кредитом Львів отримає грант від шведського уряду на 6 мільйонів американських доларів, та й кредит з часом можуть, так би мовити, "подарувати". Проблема ще й в тому, що Верховна Рада повинна ратифікувати угоду про надання креиту до 25 листопада, в іншому випадку Світовий банк анулює проект.


Архві: 2 вересня 2002 р. Проходження колони вчителів з плакатами: "Час діяти", "Кремінь знижує освіту!", "Вчительську зарплату - народному депутату"
Львівські вчителі 15 жовтня розпочнуть акцію протесту
15 жовтня львівські вчителі розпочнуть акцію протесту під гаслом "Скільки платять, стільки й працюємо", проводячи уроки по 22,5 хвилини. Про це УНІАН повідомив голова Координаційної ради страйкових комітетів працівників освіти міста Львова Ігор ШЛАПАК.
За його словами, "на даний час 40 шкіл Львова зі 100 готові взяти участь в акції". І.ШЛАПАК висловив сподівання, що до 15 жовтня приймуть рішення долучитися до страйку й інші педагогічні колективи міста, не дивлячись на тиск, який чиниться на директорів шкіл. За словами І.ШЛАПАКА, "одним з таких безпрецедентних випадків стали погрози на нараді директорів шкіл начальника Шевченківського районного відділу освіти міста Львова Степана ЛИНДИ директорам шкіл про те, що в тому разі, якщо вони не відмовляться від участі в страйкові – то будуть звільненні".
Як повідомляв УНІАН, львівські вчителі вже неодноразово пікетували обласну державну адміністрацію, вимагаючи виплати усіх заборгованостей, підвищення заробітної плати вчителям та відставки міністра освіти Василя КРЕМЕНЯ.

Спорт:
Футбол: Чемпіонат України. Вища ліга: 12 тур
Карпати3 : 0Ворскла
51' Кабанов1 : 0 
56' Мізін Сергій2 : 0 
90' Лучкевич Ігор3 : 0 

"Арсенал" Грозного - проти золочівського "Сокола"
Відбулося жеребкування 1/8 фіналу розіграшу Кубка України 2002/2003 років. Після сенсаційної перемоги над учасником Кубка УЕФА - запорізьким "Металургом" - єдиним представником Львівщини залишився золочівський "Сокіл". Для того, щоби наші "соколята" пробилися до чвертьфіналу, їм доведеться перемогти київський "Арсенал" 19 жовтня на його полі.
Щоденнний Львів / ФК "Карпати"
Як додати посилання з банером(88*31) в каталог "Інтернет Львів"
NEW на сайті:
· Пошук
· Програма ЛТБ
· Музеї
· Театри
· Готелі
· Афіша

Курси валют на 8.10.02
НБУ
USD 0.00 5.32    EUR 0.00 5.22    RUR 0.00 0.17    ATS 0.00 0.33    GBP 0.00 8.34    CAD 0.00 3.34    CZK 0.00 0.14    EST 0.00 0.31    LVL 0.00 8.78    MDL 0.00 0.40    PLN 0.00 1.28    SKK 0.00 0.11   
U.S. Market
USD 0.00 5.33    EUR 0.00 5.24    RUR 0.00 0.17    ATS 0.00 0.34    GBP 0.00 8.36    CAD 0.00 3.34    CZK 0.00 0.14    EST 0.00 0.31    LVL 0.00 8.82    MDL 0.00 0.41    PLN 0.00 1.27    SKK 0.00 0.11   
Погода
9.10.02. Середа

10.10.02. Четвер
t вдень: 7 oC
t вночі: 4 oC
Вітер: північно-західний 5 м/с

CNN - Lviv
Погода у Львові


Архів
вересень
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30
жовтень
010203040506
07080910111208
13141516171819
20212223242526
2728293031



MWP - ПОРТАЛ - for webmaster's :)
Обмін кнопками
Наша кнопка

Афіша (з цінами на квитки)
  • Програма Міжнародного театрального фестивалю "Золотий Лев-2002"
  • Театри
  • Кінотеатри
  • Виставки
  • Нічні клуби та бари
  • Концерти
  • Кав'ярні
  • Для пивоманів


    Питання

    Програма ЛТБ
    9.10.02

    Дванадцятий канал
    08:00 Ранок
    10:00 Вісник
    10:20 Серіал "Доктор Фінлі"
    11:10 Світлини душі. Микола Томенко
    11:40 Худ. фільм "Таємниця астероїда"
    Шостий канал
    16:05 Переможний голос віруючого
    16:35 Слово депутата
    17:15 Власна справа
    17:45 Вісник
    Дванадцятий канал
    18:15 Вісник
    18:30 Мультфільм
    18:45 Телефортуна
    19:15 Разом
    20:00 Відеофільм "У серці України"
    20:30 Вісник
    20:55 Спорт-бліц
    21:00 Діловий тиждень
    21:30 Золотий Лев-2002
    21:45 Баскетбол "Львівська політехніка" - "Динамо" Дніпропетровськ

    Відіслати повідомлення:
    КИЇВСТАР
    UMC
    УКРПЕЙДЖ
    РАДІОКОМ

  • Веб-хостинг надано Глобал Україна - Львів
    Стосовно реклами звертайтесь: lvivreklama@yahoo.com
    1999- "Щоденний Львів", e-mail: lviv@all.at