Червоноградський вугільний регіон перекваліфіковують на туристичний. З чого почали

17:52 11 квітня 2024 р.

Фото до новини

Одним з прикладів трансформації є проєкт створення муралів у Червонограді,

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 11 квітня, відбулись консультації з громадськістю щодо розвитку туризму у Червоноградському вугільному мікрорегіоні. До заходу долучились представники органів влади, експерти, профільні громадські організації та бізнес.

Учасники обговорили можливості та виклики для туристичної сфери у Червоноградському районі, зокрема – спільну розробку стратегій перетворення вугільної спадщини на новий туристичний напрям в контексті справедливої трансформації.

Читайте також: Мешканці Червонограда стануть шептичанами

«Одним з яскравих прикладів трансформації є проєкт створення муралів у Червонограді, над яким ми активно працюємо. Ці артоб'єкти не тільки прикрасять місто, але й стануть основою для нових туристичних маршрутів, приваблюючи мандрівників. Хочу висловити вдячність товариству GIZ, яке відіграє ключову роль у просуванні ідеї перетворення регіону», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін.

 

Учасники заходу підбили підсумки вже зробленого та опрацювали креативні ідеї потенційних проєктів до плану дій справедливої трансформації. 

«В ході сьогоднішнього заходу вчергове продемонстрували, що туризм  – це важлива складова економіки і я  переконаний, що він може бути значною доданою вартістю для того, щоб розвивати вугільні регіони. Але без інфраструктури та сервісу туризму не буде. Надіюсь, що сьогоднішні розмови переростуть у стратегії розвитку громад та доповнять стратегію Червоноградського вугільного мікрорегіону. Ідеї, які сьогодні прозвучали, надихнуть на нові проєкти, які вдасться впровадити спільними зусиллями громади, влади та бізнесу», – зазначив керівник управління туризму та курортів ЛОВА Тарас Лозинський.

Читайте також: Релокована з Лисичанська ГО принесла в бюджет Червонограда 2,5 млн грн

Заступниця керівниці Проєкту «Справедлива трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення енергетичного сектору України» Еліз Віж’є висловила вдячність за спільну працю та  наголосила на готовності допомагати у будь-яких питаннях.

«Я дуже дякую вам за те, що ми можемо працювати спільно над цим проєктом. Хочу ще раз підкреслити нашу готовність всіляко вам допомагати – зокрема, шляхом надання консультацій. Також ми дуже багато працюємо у сферах, які пов'язані з енергетикою та з енергетичною безпекою і готові допомагати і тут. Тож я сподіваюсь, що  в підсумку Червоноград стане містом, яке відвідуватимуть туристи», – зазначила Еліз Віж’є.

Організаторами заходу є управління туризму та курортів ЛОВА, департамент економічної політики ЛОВА та GIZ.

Читайте також: Як останній радянський солдат покидав Червоноград (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів